Gebruik je smartphone om gezond te blijven

gezondheid-smartphone

Gezondheid is misschien wel het belangrijkste wat er is. Zonder gezondheid geen geluk dus doet vrijwel iedereen zijn best om gezond te blijven. Ook de overheid wil vanaf 2013 een gezondere levensstijl actief gaan promoten. D66 en CDA pleiten daarnaast voor een speciale ambassadeur die zich moet inzetten voor een gezonder leven van de Nederlander.

Gezondheid
We leven anno 2013 in een wereld vol technologie. De smartphone steekt hier met kop en schouders bovenuit. Vrijwel iedereen lijkt een smartphone te hebben. Mensen gebruiken hun smartphone ook bijzonder intensief; ze hebben hem altijd en overal bij zich en blijven de hele dag door in contact met de hele wereld. Uit recent onderzoek is zelfs gebleken dat meer dan de helft van de Amerikaanse vrouwen haar smartphone belangrijker vindt dan een avontuurtje onder de lakens!

Vaak wordt beweer dat de smartphone slecht zou zijn voor de gezondheid. Als je je smartphone op de juiste manier gebruikt kan hij je echter ook helpen om gezond te blijven.

Hardlopen
Met een smartphone maak je eenvoudig een trainingsprogramma, kun je je tijdens het hardlopen laten instrueren en motiveren en meet je direct wat je prestaties zijn. Er zijn veel handige apps hiervoor, bijvoorbeeld Marathon’s World, Runkeeper en Marathon Training.

Het is wel verstandig om je smartphone goed te beschermen als je hem meeneemt tijdens het hardlopen. Naast het onvermijdelijke hoesje kun je hierbij jook denken aan een smartphone sportarmband. Met een sport armband zit je smartphone niet meer in de weg tijdens het hardlopen.

Als je een dure LG Nexus 4 of een Galaxy Note 8.0 hebt en deze wilt gebruiken bij het hardlopen is het handig om deze te beschermen met een LG Nexus 4 hoesje of een Samsung Galaxy Note 8.0 hoesje.

Fietsen
Het is geen geheim dat fietsen goed is voor de gezondheid. Fietsen is zo’n sport die niet alleen een gunstig effect heeft op het lichaam, maar ook op de geest. Fietsen is daarnaast een goedkope en gemakkelijke manier in beweging te blijven en de overtollige kilo’s kwijt te raken. Door een uur op normaal tempo te fietsen verbrand je maarliefst 500 kilocalorieën. Als je in een week vijf uur fietst, val je zo een halve kilo af.

Ook op de fiets kan de smartphone goed van pas komen. Als je fietst naar plekken die je niet goed kent kan het vaak een heel gedoe zijn om uit je hoofd je route te bepalen.

Tip: Gebruik een smartphonehouder voor op de fiets. Deze kun je eenvoudig op je stuur monteren. Je kunt je smartphone vervolgens in de houder klemmen. Kies een route op je telefoon en deze houdt precies bij waar je bent, hoeveel kilometer je achter de rug hebt en hoeveel calorieën je hebt verbrand.

Handige apps voor op de fiets zijn ‘fiets!’, ‘fietsen123’ en ‘ANWB fietsen’. Met deze applicaties kun je navigeren, van tevoren een route plannen en onderweg geïnformeerd worden over bezienswaardigheden en horecagelegenheden. Voor de wat professionele sportfietsers is er ‘Strava’ waarmee je kunt strijden om de snelste tijd op ‘jouw’ rondje.

Afvallen
Er zijn veel dieet-apps waarmee je bij kunt houden wat je eet, hoeveel calorieën je binnenkrijgt en hoeveel je al bent afgevallen. Lekker makkelijk, want je pakt toch eerder je smartphone erbij om een gezonde maaltijd of een handig dieet op te zoeken dan de computer. Tegen de tijd dat je thuis bent, ben je vaak alweer vergeten dat je wilde zoeken naar een gezond gerecht of dieet.

Tip: Gebruik de Smulweb-app om lekkere en gezonde gerechten te vinden. Zo kun je lekker blijven eten, maar gezond blijven omdat de maaltijd een stuk minder calorieën bevat.

Sociale media activeert
Op sociale media zoals Facebook, Instagram of Twitter kom je vaak de leukste en beste ideeën tegen. De leukste fashion-items zoals LG hoesjes of kleding komen langs en je ontdekt de leukste festivals. Behalve leuke ideeën kun je via sociale media ook gezonde ideeën opdoen. Je vindt er bijvoorbeeld aanbevelingen voor gezonde restaurants of een goede sportschool.

Tip: Volg met Instagram personen die veel weten van jouw interessegebieden. Op deze manier wordt je op geïnspireerd door mensen die veel posten over een gezonde levensstijl en wordt je op ideeën gebracht over bijvoorbeeld een caloriearm superfoodontbijt of een eiwitrijke maaltijd. Daarnaast werken sociale media voor veel mensen motiverend. Als jij foto’s voorbij ziet komen van sportieve lichamen, dan word je onbewust ook getriggerd om zelf te gaan sporten.

Niet alleen maar ongezond
Gebruik je smartphone dus op een gezonde manier in plaats van er uren achter elkaar op zitten te gamen of te chatten, dan kan hij een mooie bijdrage leveren aan een gezond en gelukkig leven!

 

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>