Twijfel over een diagnose

Waarom voel ik mij ziek? Waarom heb ik pijn? Met deze vragen ga je naar een medisch specialist, omdat je zijn of haar deskundige oordeel wilt. En voor een oplossing natuurlijk. Maar wat als de voorgestelde oplossing van de specialist meer vragen en onzekerheid bij je oproept? Voel je je dan overgeleverd aan die diagnose of wil je eerst meer zekerheid?

Je hebt altijd recht op de tweede mening van een andere specialist, een zogenaamde second opinion. Een second opinion helpt je om een beter gevoel te krijgen over de diagnose en de benodigde behandeling die volgt.

Je huisarts kan helpen bij het aanvragen van een second opinion. Ook Agis helpt haar klanten hierbij. De Zorgcoaches van Agis vertellen je welke stappen je moet nemen, waar je rekening mee moet houden, en bij welk ziekenhuis je terecht kunt.

Zijn mensen in Nederland bekend met de mogelijkheid van een second opinion? Agis vroeg aan voorbijgangers in het stadshart van Almere: wat zou je doen als de dokter een hernia-operatie voorstelt, terwijl jij je afvraagt of een minder ingrijpende behandeling mogelijk is?

Geen reacties // Reageer