Zo maak je het gemakkelijker om de beste zorgverzekering te kiezen

watanderenkiezenWelke zorgverzekering is voor jou de beste in 2014? Je bent niet de enige die met die vraag rondloopt. Vraag dus gerust rond wat andere mensen doen. Houd het nieuws in de gaten en maak gebruik van handige websites die meer inzicht geven.

Dit zijn de 3 belangrijkste bronnen voor hulp bij het kiezen van een zorgverzekering:

1. Familie, vrienden en collega’s 
Ga naar familieleden, vrienden en collega’s die ongeveer in dezelfde situatie zitten als jij. Vraag eens wat zij doen met hun zorgverzekering in 2014. En hoe zij tot hun beslissing kwamen. Vaak hoor je dingen waar je zelf niet aan dacht.

2. Meningen op het internet 
Internet is een goede plek om ervaringen uit te wisselen over zorgverzekeringen. Lees de meningen van anderen en stel jouw vragen in het openbaar. Zie het als een digitale informatiebijeenkomst. Fora en social media staan vol met online discussies over zorgverzekeringen. Kijk bijvoorbeeld op:

3. Consumentenprogramma’s en vergelijkingswebsites 
De media en sommige websites spelen in op van de toegenomen interesse voor zorgverzekeringen in deze tijd van het jaar. Het onderwerp is regelmatig in het nieuws, consumentenprogramma’s op tv gaan erover, en vergelijkingswebsites proberen de nieuwe zorgverzekeringen netjes op een rij te zetten. Volg deze partijen om zelf een betere keuze te kunnen maken.

Kortom, je staat er niet alleen voor. Bezoek de websites van je eigen en andere zorgverzekeraars. En betrek je persoonlijke omgeving om te bepalen welke zorgverzekering voor jou de beste is

Lees ook: Past je zorgverzekering nog bij jouw situatie?

Geen reacties // Reageer