Zorgverzekering 2014: wel of niet overstappen?

welofnietoverstappen

Je hebt nog 1 maand voor een beslissing over je zorgverzekering. Blijf je zitten? Stap je over? Vorige maand startte Agis een blogserie om je te helpen bij die keuze.

Het eerste artikel ging over waarom een basisverzekering voor zorgkosten verplicht is. Omdat alle Nederlanders meebetalen, blijft de zorg betaalbaar voor iedereen.

Een week later deelde Agis de 7 opvallendste overheidsplannen. Een greep uit deze plannen: het eigen risico is 360 euro in 2014, de vergoeding voor psychologische hulp verandert, en chronisch zieken moeten meer zelf regelen en betalen.

Belangrijk om mee te wegen in je keuze is jouw persoonlijke situatie. Wat zijn de veranderingen in je leven in 2013? Hoe sta je er financieel voor? Verwacht je (on)gezonder te leven? Is je gezinssamenstelling veranderd?

Daarnaast kun je ook kun je kijken wat anderen doen. Hoe gaan je vrienden om met hun zorgverzekering? Wat schrijven de kranten, vertellen consumentenprogramma’s op tv, en ontdek je op vergelijkingswebsites? Het kan het zetje in de rug zijn dat je nodig hebt.

Je oude zorgverzekering opzeggen kan tot en met 31 december. Overstappen kan je nog de hele maand januari.

Lees ook:Past je zorgverzekering nog bij jouw situatie?
Lees ook:Achmea houdt premie zorgverzekeringen gelijk
Lees ook:ADV: Agis biedt internet zorgverzekering met korting
Lees ook:AH en Agis gaan samen op ‘gezond’
Lees ook:Een extreem lage basispremie: goedkoop of duurkoop?

Geen reacties // Reageer