Spoedeisende hulp schiet vaak tekort

Zeer urgente patiënten op de afdeling Spoedeisende Hulp van een ziekenhuis worden vaak te laat geholpen. Bij twee op de drie – 63 procent – wordt de norm niet gehaald. Dit blijkt uit een onderzoek in opdracht van de ‘Ziekenhuisketen’, een platform van acht Nederlandse ziekenhuisinstellingen.

De Spoedeisende Hulp (SEH) probeert patiënten, waar mogelijk, binnen de tijdsnorm te behandelen. Bij niet-acute patiënten gaat dit meestal goed, bij de zeer urgente gevallen gaat het regelmatig fout.

De verschillen zijn groot. De beste SEH vroeg in 66 procent van de gevallen meteen de diagnostiek aan, de minst presterende bij 32 procent. Ook de tijd om de patiënt naar de verpleegafdeling te brengen, verschilt. De best presterende SEH kan dit binnen zeven minuten regelen, de slechtste doet er bijna een half uur langer over.

De ziekenhuizen die aan het onderzoek meededen, zijn al aan de slag gegaan met de uitkomsten.

Bron: Pharma.nl

Lees ook:Menselijk falen meestal oorzaak van fouten op Spoedeisende Hulp
Lees ook:Spoedeisende hulp komt vaak erg laat
Lees ook:Betalen voor spoedeisende hulp schrikt af
Lees ook:Mager zesje voor spoedeisende hulp in ziekenhuizen
Lees ook:‘Spoedeisende hulp altijd in de buurt’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>