Amandelen knippen tegen ADHD

Meer aandacht voor de oplossing van slaapproblemen kan in een aantal gevallen gedrags- en concentratieproblemen van kinderen met ADHD verminderen of zelfs doen verdwijnen. Dit blijkt uit een Amerikaans onderzoek onder honderd kinderen tussen de vijf en dertien jaar. Bij 78 van hen werden de amandelen geknipt, vooral omdat ze ademproblemen hadden tijdens het slapen. Er waren 22 ADHD’ers onder de geopereerde kinderen. Bij de helft van hen waren na een jaar de ADHD-verschijnselen zó sterk verminderd dat ze niet langer als lijders aan dit syndroom van hyperactiviteit en aandachtsproblemen konden worden gediagnosticeerd.

De sterke vermindering van de ADHD-verschijnselen is opmerkelijk omdat de symptomen meestal chronisch zijn. Dát een verbeterde slaap effect heeft op aandacht en zelfbeheersing, is bekend. De onderzoekers waarschuwen dat het verbeteren van de slaap door het knippen van de amandelen niet een algemene oplossing is voor kinderen met ADHD. Sommige kinderen uit de geopereerde groep kregen bijvoorbeeld ADHD ná de operatie. Het precieze mechanisme achter het effect op ADHD is nog niet duidelijk.

Bron: gezonderworden.nl

Lees ook:Melatonine kan slaapstoornissen wegwerken
Lees ook:TV geen oorzaak ADHD
Lees ook:Kinderwebsite over ADHD
Lees ook:Volwassen ADHD’er zoekt vaker sensatie
Lees ook:‘Kinderen met ADHD neigen eerder naar drugs’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>