Cosmetische chirurgie onder vuur


De cosmetische chirurgie ligt onder vuur. In slechts enkele dagen tijd zijn verschillende negatieve berichten in de media gepubliceerd. Zo is vorige week zaterdag voor het eerst in Nederland een vrouw overleden aan de gevolgen van een buikwandcorrectie.

Vandaag meldt het Algemeen Dagblad dat tientallen vrouwen in Nederland kampen met een verminkt gezicht als gevolg van een cosmetische ingreep met permanente rimpelvullers.

De 37-jarige Trudy ter Beek, consulente van het Cambridge-dieet, overleed afgelopen zaterdag nadat zij vorige week in privékliniek Boerhaave een buikwandcorrectie had ondergaan. De operatie verliep prima.

Maar enkele dagen later moest ze in het ziekenhuis worden opgenomen vanwege een bacteriële infectie die haar uiteindelijk fataal is geworden. Voor zover bekend is er in Nederland nog nooit eerder een patiënt zo kort na een dergelijke cosmetische ingreep overleden.

Twee medici hebben onderzoek gedaan naar de vaak dramatische complicaties van zogeheten permanente rimpelvullers. De artsen beschikken inmidels over vijftig dossier van vrouwen van wie het gezicht verminkt raakte na inspuitingen met de middelen.

Dit is een opmerkelijk hoog aantal. Veel van de vrouwen blijken te zijn ingespoten met het middel Dermalive. Diverse artsen pleiten inmiddels voor het verbieden van Dermalive.

De Inspectie voor de Gezondheidszorg heeft echter laten weten dat het weinig kan doen tegen de rimpelvullers of artsen die de middelen gebruiken.

Lees ook:Roep om verbod permanente rimpelvullers
Lees ook:Politiek wordt eindelijk wakker en roept om verbod rimpelvullers
Lees ook:‘Meldpunt voor complicaties met rimpelvullers’
Lees ook:‘Weg met die rimpelvullers’
Lees ook:Rimpelvullers worden aangepakt

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Cosmetische chirurgie onder vuur

 1. S

  Hallo,
  Ik moet voor school een betoog maken over de gevolgen van cosmetische chirurgie. Ik wou hiervoor dit artikel gebruiken. Weten jullie misschien uit welke krant of waar jullie dit artikel vandaan hebben? Ik moet dat namelijk vermelden? Als jullie het weten zouden jullie als je blieft naar mij willen weten als jullie het nog weten?
  Alvast bedankt,
  S

    /   Reply  / 
 2. Sonja

  Het Algemeen Dagblad heeft hier veel over gepubliceerd. Op de website van het AD (www.ad.nl) kun je deze artikelen terugvinden. Succes met je betoog!

    /   Reply  / 
 3. Pingback: Plastisch chirurg opnieuw op matje na sterfgeval buikwandcorrectie | Gezondheid

 4. Pingback: Plastisch chirurg Janssen is gewaarschuwd! | Gezondheid

 5. anoniem

  wauw als je dit zo leest, denk je wel meer na over of iemand wel zoiets wil ondergaan en of het veilig is om te doen in elk geval is het dus gevaarlijker dan men denkt. Ik heb eens 25 mensen ondervraagt hierover voor ANW maar die wisten de gevolgen ook niet precies dus ook bedankt voor dit artikel.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>