‘Weg met die rimpelvullers’

Een meerderheid van de Tweede Kamer eist van minister Hoogervorst van Volksgezondheid dat hij onmiddellijk in actie komt nu blijkt dat meer dan vijftig vrouwen in ons land verminkingen hebben opgelopen na injecties met permanente rimpelvullers. Volgens CDA, VVD en PvdA moet hij de Inspectie voor de Gezondheidzorg opdragen een onderzoek in te stellen dat kan leiden tot een verbod op de middelen.

<br/>Volgens de Inspectie kan zij weinig doen tegen de middelen. De dienst probeert rimpelvullers in Europees verband onder de Warenwet te krijgen omdat er dan meer mogelijkheden zouden zijn om in te grijpen.

PvdA-kamerlid Arib meent dat de Inspectie hiermee verantwoordelijkheden afschuift. "De overheid moet voorkomen dat patiënten worden blootgesteld aan deze risico’s. De minister kan permanente rimpelvullers verbieden als er onaanvaardbare complicaties zijn. Het aantal nieuwe gevallen dat nu bekend is geworden, geeft daar aanleiding toe." VVD-kamerlid Schippers is van mening dat de autoriteiten de verplichting hebben om toe te zien op de kwaliteit van de gezondheidszorg, ook als het gaat om cosmetische behandelingen.

Bron: AD

Lees ook:Inspectie waarschuwt tegen rimpelvullers
Lees ook:Roep om verbod permanente rimpelvullers
Lees ook:Rimpelvullers worden aangepakt
Lees ook:Politiek wordt eindelijk wakker en roept om verbod rimpelvullers
Lees ook:RIVM: geen verbod op rimpelvullers voor cosmetisch gebruik

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>