Ziekenhuizen ongerust over royeren van verzekerden

Ziekenhuizen in zuidwest Nederland hebben ongerust gereageerd op de mededeling van ziektekostenverzekeraar OZ dat met ingang van augustus duizenden wanbetalers uit de verzekering zullen worden gezet. Door OZ, maar ook door andere ziektekostenverzekeraars.

Verzekerden die op straat worden gezet moeten zelf maar zien dat ze een nieuwe verzekering vinden. Hebben ze in de tussentijd medische hulp nodig, dan ligt het probleem meteen ook op het bordje van de huisarts, ziekenhuis of andere zorgverlener. Die hoeft dan alleen de hoogst noodzakelijke, meest urgente zorg te verlenen. Maar wie bepaald wat dat is?

Paul Rademacher, voorzitter van ZorgSaam Zeeuws-Vlaanderen dat ziekenhuis-, thuis- en ouderenzorg biedt, vreest voor ‘Amerikaanse toestanden’ aan de poorten van ziekenhuizen: onverzekerde patiënten die hulp die niet onmiddellijk noodzakelijk is, wordt onthouden. "Vroeger kon je de factuur van een onverzekerde nog ergens naar toe sturen. Zo’n potje moet er gewoon weer komen. Je mag artsen en zorgverleners niet voor dergelijke moeilijke dillema’s plaatsen."

Bron: BN/De Stem

Lees ook:Patiënt kan steeds sneller naar huis
Lees ook:Ziekenhuis verjaagt verzekerden
Lees ook:Veel verschuivingen in zwarte lijst CZ
Lees ook:Mager zesje voor spoedeisende hulp in ziekenhuizen
Lees ook:‘Spoedeisende hulp altijd in de buurt’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>