Zorgverzekeraars gaan duizenden leden royeren

De SP mag dan pleiten voor een het treffen van een regeling met mensen die gedurende drie maanden hun zorgpremie niet betalen, zorgverzekeraars zijn voornemens om binnenkort duizenden leden te royeren. Dat heeft de Raad van Bestuur van OZ, onderdeel van de CZ-groep (3,2 miljoen leden) gezegd. OZ zegt per 1 augustus enkele honderden wanbetalers uit te schrijven. In totaal – alle verzekeraars bij elkaar – zou het gaan om enkele duizenden leden.

OZ in Breda heeft alleen vorige maand al tweeduizend sommaties verstuurd aan mensen die hun premie niet betaald hadden. Wordt ook op de laatste waarschuwing van OZ en de dan ingeschakelde deurwaarder niet gereageerd, dan wordt een zaak aangeboden aan de kantonrechter. In maart ging dat om 770 zaken, alleen al van OZ. De gevolgen voor de verzekerden zijn groot. Want als de rechter er aan te pas moet komen lopen de kosten voor de betrokkenen fors op.

Pieter Omtzigt, lid van de Tweede Kamerfractie van het CDA vindt het gedrag van OZ ‘buitengewoon ongewenst’. Zijn fractie vindt dat verzekeraars er maar zelf voor moeten zorgen dat ze hun organisatie zo inrichten dat mensen wél op tijd betalen.

Bron: BN/DeStem

Lees ook:Patiënten gedupeerd
Lees ook:Diabetespatiënten vaker de sjaak
Lees ook:300.000 wanbetalers zorgpremie
Lees ook:Diëtist niet terug in basispakket
Lees ook:‘Moeten we huisartsenkosten volgend jaar zelf betalen?’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>