Chronisch zieken eisen no-claim terug

Een groep van minstens veertien chronisch zieken en gehandicapten stapt naar de rechter om van minister Hoogervorst (Volksgezondheid) de no-claim over 2005 terug te eisen. Ze hopen de rechter een principe-uitspraak te ontlokken waarvan straks elke chronisch zieke profijt heeft.

Advocaat mr. Anthony Wijnberg zegt dat het mensen betreft die nooit voor de terugggaven van de no-claim van maximaal 255 euro in aanmerking komen. De minister wilde met de regeling het kostenbewustzijn vergroten, maar dat gaat voor hen niet op. Wijnberg noemt de no-claim een onrechtmatige vorm van ongelijke behandeling van chronisch zieken.

Zijn cliënten eisen dat Hoogervorst die ongelijkheid opheft. De minister mag dat doen door te zorgen dat premie krijgen teruggestort, door de no-claimkorting op te heffen en een eerlijker systeem in te voeren of door de no-claim zo aan te passen dat er rekening wordt gehouden met de kosten die chronisch zieken en gehandicapten door hun ziekte sowiezo al moeten maken.

Bron: nu.nl

Lees ook:No claim in de zorg heeft zijn langste tijd gehad
Lees ook:Hoogervorst: no-claim was misrekening
Lees ook:Kort geding chronische patiënten tegen de staat
Lees ook:‘Chronisch zieken veel te zwaar getroffen’
Lees ook:‘Afschaffen no-claim in 2007 onverantwoord’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>