Vrouwen vaker en harder getroffen door reuma


Vrouwen hebben niet alleen vaker last van reumatische aandoeningen, ze worden ook harder getroffen. Bij dezelfde behandeling zal de ziekte daardoor bij vrouwen eerder ernstige vormen aannemen. Dat stelde de Zweedse reumatoloog Björn Svensson tijdens het congres van de Europese Liga tegen Reuma (EULAR).

Bij mannen is het ziekteproces beter te remmen, aldus Svensson. De Zweed, verbonden aan de Universiteit van Lund, volgde een groep van 689 reumapatiënten gedurende vijf jaar.

Van veel reumatische ziektes zijn de oorzaken nog nauwelijks bekend. Zwaarlijvigheid, roken en gebrek aan lichaamsbeweging zouden een rol spelen, maar harde bewijzen daarvoor ontbreken. ‘Genezing is niet mogelijk. Daarom is het bestrijden van ernstige vormen van reuma momenteel het doel van de meestel behandelingen’, aldus Svensson.

Bron: bijzijn.nl

Lees ook:Doe de Reuma Walk en steun het Reumafonds
Lees ook:‘Alcohol verkleint de kans op reuma’
Lees ook:Medicijnen kunnen terugkeer borstkanker verkleinen
Lees ook:Nieuwe aanpak kan reuma mogelijk genezen
Lees ook:Dodelijke combinatie bij vrouwen: diabetes en depressie

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>