Medisch Centrum Leeuwarden beste in AD Top 100

Het Medisch Centrum Leeuwarden (MCL) is het beste ziekenhuis van Nederland. Althans, volgens de Ziekenhuis Top 100 van het Algemeen Dagblad, die dit weekeinde is verschenen. Het ziekenhuis presteert het beste op de kwaliteitsaspecten die het AD onder de loep heeft genomen en toont daarmee volgens de krant aan dat het de meeste zaken op orde heeft.

Het MCL verdient de eerste plaats onder meer door de vele kijkoperaties die er worden uitgevoerd. Bijvoorbeeld bij galblaasoperaties, maar ook bij darmoperaties. Kijkoperaties zijn een stuk patiëntvriendelijker: de patiënt houdt er minimale littekens aan over en het herstel verloopt vlotter.

Daarnaast springen op zorggebied ook de snelle heupoperaties in het oog en de score op het gebied van borsttumoren, waar 97 procent van de voruwen binnen dagen te horen krijgt of deze goed- of kwaadaardig zijn.

De Ziekenhuis Top 100 van het AD verscheen dit jaar voor de derde keer. Die drie jaar hebben er volgens de krant voor gezorgd dat ziekenhuizen veel beter weten wat er in hun klinieken gebeurt en kunnen zien waar ze tekort schieten.

De Inspectie voor de Gezondheidszorg schreef in een eerder dit jaar verschenen rapport over de kwaliteit van ziekenhuizen dat de aandacht in de media wellicht het grootste effect gesorteerd. "Vele malen wordt door de ziekenhuizen de positie van het ziekenhuis in de top 100 van het Algemeen Dagblad genoemd als een belangrijke prikkel om prestaties te verbeteren. In een enkele situatie is het bereiken van een hoge plaats op deze rangorde opgenomen in het beleidsplan van het ziekenhuis", aldus de inspectie.

Bron: AD

Lees ook:Meander MC beste ziekenhuis van Nederland
Lees ook:Limburgs ziekenhuis de beste van Nederland
Lees ook:Ziekenhuis moet afdeling cardiologie sluiten
Lees ook:Of is het St. Antonius in Nieuwegein het beste ziekenhuis?
Lees ook:Grote verschillen in sterftecijfers hartpatiënten

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>