Kaneel laat bloedsuikerspiegel dalen

Kaneel zorgt voor een significante daling van de glucosespiegel (bloedsuikerspiegel), zo is gebleken uit een klinische studie naar de werking van kaneel bij diabetes type 2 dat vorig jaar is uitgevoerd door de universiteit van Hannover en de medizinische Hochschule in Hannover.

Gedurende vier maanden werd een studie verricht onder 79 patiënten met diabetes type 2. Het betrof patiënten die reeds tabletten innamen om de bloedsuiker te verlagen, maar geen insuline spoten. De patiënten werden evenredig ingedeeld in twee groepen. De ene groep kreeg drie keer daags een placebocapsule, de andere groep kreeg drie keer daags een capsule met kaneelextract. De dagdosering van het kaneelextract kwam overeen met drie gram kaneelbastpoeder van de Cinnamomum cassia.

Na vier maanden was in de placebogroep een daling van de glucosespiegel te zien van gemiddeld 3,7 procent. In de groep die de capsules met kaneelextract slikten, was de glucosespiegel met gemiddeld 10,3 procent gedaald, een significante daling. De klinische studie bewijst dat kaneel van de Cinnamomum cassia bij diabetes type 2 patiënten voor een significante daling van de glucosespiegel zorgt.

Bron: Bional Pharma

Lees ook:Kaneel kan gunstig zijn voor diabetes type 2
Lees ook:Diabeten geen gevaar op de weg
Lees ook:Volkoren boterham goed tegen diabetes
Lees ook:Nieuw medicijn tegen diabetes overtreft verwachtingen
Lees ook:Acomplia verbetert bloedsuikerspiegel bij diabetespatiënten

1 Reacties // Reageer

One thought on “Kaneel laat bloedsuikerspiegel dalen

  1. marelva leetz

    hebben kaneel capsule ook effect op de HbA1C, of daalt het allen je glucose

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>