Met één portie groenvoer al minder kans op kanker


Dat het dagelijks eten van groenten en fruit het risico op kanker verlaagt, is al langer bekend. Onderzoekers hebben nu op basis van een Europese studie becijferd hoeveel lager het risico is op mond-, keelholte-, strottenhoofd-, en slokdarmkanker.

Per 80 gram geconsumeerde groenten en fruit, daalt het risico op deze soorten kanker met 9 procent. Dat betekent dat bijvoorbeeld 1 kiwi per dag extra of een paar worteltjes al zoden aan de dijk zetten. Kijk, dat geeft de burger nou moed!

Lees ook:Eet jij al 2×2 groente en fruit?
Lees ook:Donker fruit bestrijdt kanker
Lees ook:Groenten en fruit helpen minimaal tegen kanker
Lees ook:Pure groente- en fruitsappen verhogen weerstand
Lees ook:Witte groente en fruit verlagen kans op beroerte

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Met één portie groenvoer al minder kans op kanker

  1. Pingback: Groenten en fruit goed tegen longkanker » INFOPLAZA

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>