RIVM: geen verbod op rimpelvullers voor cosmetisch gebruik

Alleen goed getrainde artsen mogen injecteerbare rimpelbehandelingen uitvoeren. Ervaring in de speciale injectietrechniek bij rimpelvullers is belangrijk om complicaties, zoals zwellingen en pijnlijke harde knobbels, op langere termijn te voorkomen. Dat blijkt uit onderzoek dat het Rijksinsituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) heeft gedaan in opdracht van de Inspectie voor de Gezondheidszorg.

Op grond van de resultaten is een verbod op injecteerbare rimpelvullers voor cosmetische gebruik vooralsnog niet aan de orde, aldus het RIVM. Het gebruik van permanente rimpelvullers is niet zonder risico, waarschuwt het instituut, ook wanneer een bekwame arts ze toedient.

Patiënten moeten goede voorlichting krijgen over complicaties van de ingreep. Eind dit jaar start de inspectie een onderzoek naar de kwaliteit van de rimpelbehandelingen in ons land.

Zie ook: Inspectie waarschuwt tegen rimpelvullers

Bron: BN/De Stem

Lees ook:Roep om verbod permanente rimpelvullers
Lees ook:Inspectie waarschuwt tegen rimpelvullers
Lees ook:‘Weg met die rimpelvullers’
Lees ook:Politiek wordt eindelijk wakker en roept om verbod rimpelvullers
Lees ook:Rimpelvullers worden aangepakt

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>