Acomplia verbetert bloedsuikerspiegel bij diabetespatiënten

Het nieuwe geneesmiddel Acomplia (stofnaam rimonabant) verbetert de bloedsuikerspiegel bij nog on behandelde patiënten met diabetes type 2 significant. Dit blijkt uit de resultaten van de SERENADE studie die dinsdag zijn gepresenteerd tijdens het International Diabetes Federation-congres (IDF). Met een goede bloedsuikerspiegel vermindert de kans op hart- en vaatziekten en op complicaties zoals beschadiging van voeten, ogen en nieren.

 

Eerdere onderzoeken bij patiënten met diabetes type 2 die behandeld werden met diabetesmiddelen, toonden als gunstige effecten aan van rimonabant op de vet- en suikerhuishouding. Daarbij is tevens een afname van de middelomtrek en het gewicht waargenomen. De SERENADE studie (Study Evaluating Rimonabant Efficacy in Drug-NAive DiabEtic Patients) toont nu tevens het effect aan van het geneesmiddel op de verbetering van de bloedsuikerspiegel bij diabetespatiënten die nog niet eerder behandeld zijn.  

Overmaat aan suiker in het bloed leidt op een aantal manieren tot schade: het teveel aan suiker hecht zich aan de bloedvaten en aan de eiwitten in het bloed en verstoort daarmee een gezonde werking met als mogelijk gevolg beschadigingen aan bijvoorbeeld voeten, ogen of nieren.

Acomplia is een nieuw geneesmiddel dat tegelijkertijd meerdere oorzaken van diabetes type 2 en hart- en vaatziekten aanpakt doordat het de vet- en suikerhuishouding verbetert. Het geneesmiddel is bedoeld voor patiënten met een ontregeling van de vet- en suikerhuishouding, in het bijzonder voor patiëntgen met diabetes type 2 met een vetstoornis die tevens een een te grote middelomtrek hebben.

 

Lees ook:Depressiviteit en anti-vetpil Acomplia gaan niet samen
Lees ook:Hagedissenspuug helpt tegen diabetes
Lees ook:Verdubbeling van aantal voetamputaties bij diabetespatiënten
Lees ook:Diabetes leidt tot hersenschade
Lees ook:Antivetpil goedgekeurd, maar nog niet verkrijgbaar

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>