‘Verkoudheidsvirus nieuw wapen tegen kanker’

Simpele verkoudheidsvirussen vormen mogelijk een doorbraak bij de bestrijding van tumoren. In Groot-Brittannië beginnen binnenkort proeven met kankerpatiënten die genetisch gemanipuleerde virussen krijgen toegediend.

 

De Britse geneticus Leonard Seymour heeft bereikt dat de virussen onherkenbaar zijn voor het immuunsysteem van het lichaam, maar wel de kankercellen bereiken die moeten worden vernietigd.

Hierdoor worden de virussen, zoals in eerder onderzoek het geval was, niet door het immuunsysteem onschadelijk gemaakt terwijl ze door het bloed naar de tumoren 'reizen'. Ook hoeven de virussen dan niet direct in een tumor te worden geïnjecteerd, zo meldde donderdag de Britse krant The Guardian. 


Volgens Seymour is de behandeling vooral nuttig voor het uitschakelen van uitzaaiingen van tumoren. In de proeven die de komende jaren volgen, zullen de gemanipuleerde virussen, onder meer het adenovirus en het virus dat gebruikt wordt in vaccins tegen waterpokken, direct ingespoten worden in tumoren in de lever.

 

Op deze manier wordt bepaald welke dosis het beste werkt. Naar verwachting moet de behandeling nog meerdere jaren worden getest en aangepast voordat ze op grotere schaal in de gezondheidszorg kan worden toegepast.

Bron: AD.nl

Lees ook:Nieuwe bloedtest spoort kanker voortijdig op
Lees ook:Kan verkoudheidsvirus kanker genezen?
Lees ook:Wetenschappers claimen veelbelovend vaccin tegen kanker
Lees ook:Kankervaccin voor het eerst op mensen getest
Lees ook:Doorbraak in de strijd tegen griep

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>