Ziekenhuisbaby op mobieltje

Ouders van te vroeg geboren kinderen kunnen in het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven gebruik maken van de mogelijkheid om beelden van hun kind te ontvangen op hun mobiele telefoon. Deze week maakten de eerste ouderparen gebruik van deze mogelijkheid.

In steeds meer ziekenhuizen worden webcams ingezet, zodat ouders hun kind kunnen zien vanuit huis of werk op de computer. Daarbij wordt gebruik gemaakt van een website die alleen toegankelijk is met een wachtwoord. Dit is de eerste keer dat de beelden worden doorgegeven naar een mobiele telefoon.

De eerste reacties waren heel positief, zegt een woordvoerder van het ziekenhuis. ,,Het is een heel laagdrempelige methode om je kind te kunnen zien als je zelf niet op de afdeling aanwezig bent.’’ Het ziekenhuis gaat onderzoek doen naar de effecten van deze voorziening bij ouders.

Vorige maand nog introduceerde het Catharina Ziekenhuis een technologie waarbij moeders die net zijn bevallen thuis nog op afstand kunnen worden gevolgd. Op ieder moment van de dag kan er via een beveiligde beeldverbinding contact worden gelegd met artsen of verpleegkundigen.

Bron: AD.nl

Lees ook:Stress door mobiele telefoon
Lees ook:Ook volgens Japanners is mobiel bellen onschadelijk
Lees ook:Pubers worden moe van mobieltje
Lees ook:‘Straling GSM veroorzaakt gedragsstoornissen baby’
Lees ook:Geen grotere kans op hersentumor door gsm

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>