‘Een op vijf Nederlanders heeft reumaklachten’


Een op de vijf Nederlanders van twintig jaar en ouder heeft reumatische klachten. Het Reumafonds en TNO concluderen dat in een onderzoek dat woensdag in Amsterdam wordt gepresenteerd. 

In totaal gaat het om ongeveer 2,3 miljoen mensen. Daarbij heeft een op de tien Nederlanders (1,7 miljoen) chronische klachten. Het Reumafonds kan niet aangeven of het aantal patiënten de afgelopen jaren is gedaald of gestegen. De metingen worden volgens de organisatie pas sinds korte tijd uitgevoerd.

Tweederde van de reumapatiënten is jonger dan 65 jaar. Ze hebben minder vaak dan gezonde Nederlanders een betaalde baan. Als ze werken, zijn ze twee tot drie keer zo vaak met ziekteverlof.

In totaal werd vorig jaar 2,1 miljard euro uitgegeven aan medische kosten voor behandeling van de ziekte.De maatschappelijke kosten, bijvoorbeeld voor arbeidsongeschikheidsregelingen, liggen volgens het fonds nog vele malen hoger.

Het Reumafonds wil dat de overheid meer geld uittrekt voor wetenschappelijk onderzoek naar ontstaan en bestrijding van de ziekte.

Bron: AD.nl 

Lees ook:Bijna kwart zorguitgaven gaat naar psychische ziektes
Lees ook:Medicijnen zijn goedkoper. Kosten zorg lager!
Lees ook:Verzekeraars verdienen niet aan zorgverzekering
Lees ook:Paniek onder reumapatiënten
Lees ook:Weinig keus voor fysiotherapie

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>