‘Meld Soa Anoniem’ flauwe 1 april-grap

De GGD West-Brabant distantieert zich van een flauwe 1 april-grap die oproept om geslachtsziekten anoniem te melden. In de zogeheten Boomerang-kaartenrekken liggen sinds kort gratis kaarten met de tekst: 'Meld Soa Anoniem'.

Wie 'leuk' wil doen, kan 'm aan wie dan ook toesturen. Volgens GGD-woordvoerster Esther Lodder zien de oproepkaarten er serieus uit, omdat ze lijken op kaarten die de GGD zelf ook gebruikt.

De kaart meldt dat recentelijk een chlamydia-infectie is vastgesteld 'bij een van uw (voormalige) seksuele contacten'. De ontvanger van de kaart wordt dringend verzocht zich te laten testen.

Bij de GGD West-Brabant hebben zich inmiddels twee mensen gemeld die een kaart in de bus kregen. "Er zijn misschien mensen die om zo'n grap kunnen lachen. Wij niet", zegt Lodder.

Dat geldt ook voor Soa Aids Nederland, dat om diverse redenen moeite heeft met de grap. 'De ontvanger van de kaart wordt verwezen naar een 0900-nummer, waar na minuten wachten wordt verteld dat het om een 1 april-grap gaat. Iemand verdient dus geld aan het paniek zaaien over soa's', zo constateert de organisatie op de eigen website.

De grap kan bovendien een negatief effect hebben op de chlamydia-screening die dit najaar op stapel staat, stelt Soa Aids Nederland. Verder bestaat de kans dat ongeruste kaartontvangers huisarts, GGD of Soa Infolijn gaan bellen en die onnodig belasten.

Bron: BN/De Stem 

Lees ook:Brabander moet zich zorg maken om gezondheid
Lees ook:Stukadoor overleeft 35 Viagra’s
Lees ook:Website belooft zonnebank-effect
Lees ook:Grapje arts valt verkeerd
Lees ook:Dan fiets je toch naar België!

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “‘Meld Soa Anoniem’ flauwe 1 april-grap

  1. Kasper

    Geweldig toch? Iedereen laat zich eventjes testen, kan geen kwaad!

      /   Reply  / 
  2. jopie

    koop een condoom

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>