Tea tree oil onder vuur

Er komt misschien een Europese ban op tea tree oil (theeboomolie) nu verschillende onderzoeken kanttekeningen plaatsen bij de veiligheid van deze olie. Zo ontdekten Britse onderzoekers onlangs dat tea tree oil de hormoonhuishouding kan verstoren.

Zij ontdekten dit toen zij drie jongetjes met onverklaarbare borstgroei onderzochten. De kinderen gebruikten zeep en ander cosmetica met tea tree oil en lavendelolie. Toen ze daarmee stopten, verdween de borstgroei. Vermoedelijk imiteren de oliën het vrouwelijke hormoon oestrogeen.

Tea tree oil, aangeprezen als remedie bij onder meer huidkwalen, ligt al langer onder vuur. In 2004 meldde het Scientific Committee on Consumer Products van de Europese Unie dat zelfs kleine hoveelheden onverdunde olie onveilig zijn, omdat ze huiduitslag en allergieën kunnen veroorzaken.

Een Ierse onderzoeksgroep bracht recentelijk een andere zorgelijke eigenschap van tea tree oil aan het licht: lage concentraties van deze olie maken sommige bacteriën ongevoeliger voor gangbare antibiotica, met mogelijk ernstige infecties tot gevolg.

De Europese Unie geeft cosmeticafabrikanten tot juni de tijd om aan te tonen dat hun producten met tea tree oil veilig zijn. Als de twijfels blijven, wordt de toevoeging van de olie wellicht aan banden gelegd.

Bron: Gezondgids Consumentenbond 

Lees ook:Tea tree oil kan bacteriën versterken
Lees ook:Tea Tree Oil goed tegen wratten
Lees ook:Giftige kinderkleding uit China
Lees ook:Oregano-olie verkleint kans op voedselvergiftiging
Lees ook:Kans op huidinfectie door vieze mobiel

69 Reacties // Reageer

69 thoughts on “Tea tree oil onder vuur

 1. Annette

  LET OP: de reguliere wetenschap( de minst ontwikkelde dus, in vergelijking met de oeroude kennis van china, india, indianen, etc) is bang voor alle alternatieven, zij vrezen voor hun financieel hachje!! ipv. gezond samen te werken, slingeren ze allerlei loze gevaren de lucht in, wanneer je niet hun pilletjes of advies slikt.
  dus mensen, vertrouw op de eeuwenoude kennis op natuurlijke basis en zet scherpe kanttekeningen bij chemische en synthetische middelen!!en gebruik je GEZOND verstand!

    /   Reply  / 
  1. tiny beckers

   heel goed geantwoord!!…petje af hoor!..ieder zinnig denkend mens,..weet al heel lang dat de reguliere ,..de natuurlijke geneeskunde de nek wil omdraaien,. om zelf maar flink te kunnen verdienen aan de ellende van onze medemensen!!

   het word tijd,..dat mensen zelf eens goed gaan nadenken ipv..heel neerbuigend ja te knikken tegen deze reguliere smeerlapperij

     /   Reply  / 
   1. Peter

    Ha ha ha, deze opmerkingen geven vooral aan dat jullie geen weldenkende mensen zijn.

      /   Reply  / 
    1. Peter

     Even ter verduidelijking: er zijn talloze ‘moderne’ middelen die hun nut en werkzaamheid bewezen hebben. En er zijn ook voorbeelden van alternatieve geneesmiddelen die gif bevatten of die niet werkzaam zijn. Dus farmaceutisch = slecht en alternatief = goed is nogal kort door de bocht. Beide hebben hun merites en hun nadelen. Het is wonderlijk dat aanhangers van alternatieve geneesmiddelen die alternatieve middelen blindelings vertrouwen en reguliere geneesmiddelen per definitie wantrouwen.

     Wisten jullie overigens dat de eeuwenoude Chinese voetreflexologie ongeveer honderd jaar geleden in de Verenigde Staten is uitgevonden?

       /   Reply  / 
 2. patricia

  ik heb mijn koortsuitslag behandeld met theatree, de volgende dag was het 5 x zo erg, zat helemaal onder de huisuitslag en werd meteen ook nog ongesteld, ik had al eerder een allergieshce reactie van theatree, maar iwst het niet zeker, nu zal ik het echt niet meer gebruiken

    /   Reply  / 
  1. ik

   kan die uitslag en alles niet zijn gekommen juist door ongesteldheid

     /   Reply  / 
 3. patricia

  ben het helemaal met je eens , maar ook natuurlijke midelen kun je niet zomaar zonder risico grbruiken!!!!!!!!!!!!! ik spreek uit ervaring!!!!!

    /   Reply  / 
 4. Simone

  Heb een puist met tea tree oil behandeld, gevolg is nu een enorme allergische reactie op die plek. Ik gebruik het nooit meer.

    /   Reply  / 
 5. Astrid

  Nou, ik heb Tea Tree Olie met succes gebruikt tegen oa. schimmelinfecties en hoofdluis zowel voor mij als mijn dochter. Klinkt nogal onsmakelijk maar het zijn zeer veel voorkomende ongemakken. Ik vind het een wondermiddel. Je moet er alleen niet allergisch voor zijn (maar dan kunnen ze alle koeiemelk producten ook wel uit de handel halen).

    /   Reply  / 
  1. Amanda van Buuren

   Beste Astrid, ik heb ook schimmelinfecties aan mijn lippen
   en mondhoeken soms ook vaginaal.
   Mag je dit er overal opsmeren ofwel aanbrengen?
   alvast bedankt voor je reactie

     /   Reply  / 
 6. Ekenit

  Ik gebruik tea tree bij dichte brandwonden (2 x tot nu toe) en dankzij de tea tree is de pijn beperkt gebleven. En hete thee over je buik is echt niet fijn. Het was een 2e graads verbranding.Gebruik je nuchtere verstand, en bedenk:overdaad schaadt !!

    /   Reply  / 
 7. patrick

  ja je hebt helemaal gelijk
  ze willen dat je verslaaft raakt aan hun pillen precies luister naar de eeuen oude kennis
  Laat je niet gelk maken door gfevaren wat zei zeggen

    /   Reply  / 
 8. willie

  gebruik normaal gesproken een middel van de drogist voor een koortslip maar had het niet in huis
  de volgende dag was mijn koorstlip er al en meteen sochtens tea tree oil erop gedaan
  paar keer herhaald die dag en wat denk je mijn koorstlip was na twee dagen weggetrokken en ingedroogd
  normaal loop ik anderhalve week met een bloedende lip ook met de zalf van de drogist
  bij mijn werkt die tea tree oil dus perfect
  je moet wel opletten dat je de originele hebt want er is veel namaak op de markt

    /   Reply  / 
 9. Mieke

  Ik gebruik tea tree al heel lang voor een koortslip…gewoon even aanstippen en de koorstlip zet niet door of is zo weer ingedroogd en weg!! Prima spul!!

    /   Reply  / 
 10. Sylvia

  heeft er iemand ervaring met ontstoken tandvlees en teatree sinds kort spoel ik hier mee maar of het helpt……….

    /   Reply  / 
  1. linda

   hi gebruik al jaren tea tree ook voor me honden en ja bij tandvlees ontsteking is bij mij binnen een dag weg

     /   Reply  / 
   1. monique

    Tea tree bij honden! is net als knoflook giftig! en bij katten helemaal tot dodelijk aan toe. Ik gebruik het voor mijzelf en net als veel middeltjes is plantaardig niet altijd aardig(niet altijd ongevaarlijk). Denk goed na. Zodra je last krijgt niet meer gebruiken.

      /   Reply  / 
  2. Hendrikus

   Hallo Silvia,

   Bij http://www.melaleuca.com verkopen ze veel produkten met melaleuca- (tea tree) olie erin waaronder tandpasta.

   Mvrg
   Hendrikus

     /   Reply  / 
 11. paul

  Ik denk dat ik niet allergisch ben voor Teatree, echter gebruikte ik een 10 ml flesje van het Kruidvat voor € 1.95 en dat is hoogstwaarschijnlijk niet het originele.
  Dus wat is het originele product..en wat kost dat. Overigens gegruikte ik laatsts het middel Efudix (een vrij agressieve crème) om een fout plekje om mijn neus te herstellen en smeerde teveel rondom. De huid ging behoorlijk kapot. M.b.v teatree was de neus in een week weer normaal en dat was met het mogelijk niet-originele product.

    /   Reply  / 
  1. mary

   origineel:van Thursday Plantation 10ml 6.95 euro

     /   Reply  / 
   1. Angela

    Of: Tea Tree / Eerste Hulp olie van Chi in 10 of 20 ml

      /   Reply  / 
 12. paul

  Ik denk dat ik niet allergisch ben voor Teatree, echter gebruikte ik een 10 ml flesje van het Kruidvat voor € 1.95 en dat is hoogstwaarschijnlijk niet het originele.
  Dus wat is het originele product..en wat kost dat. Overigens gegruikte ik laatst het middel Efudix (een vrij agressieve crème) om een fout plekje om mijn neus te herstellen en smeerde teveel rondom. De huid ging behoorlijk kapot. M.b.v teatree was de neus in een week weer normaal en dat was met het mogelijk niet-originele product.

    /   Reply  / 
 13. mary

  Ik gebruik tea tree al jaren,een arts in Portugal
  adviseerde dit bij een zonnebrand.
  Gebruik het bij een koortslip,dichte brandwonden
  zelfs steeltjes wratten verdwijnen,hoewel dit wel enig geduld vergt.Origineel van Thursday Plantation 10ml 6,95euro

    /   Reply  / 
 14. paul

  Dank je Mary voor je reactie. Mogelijk als de concentratie van teatree hoger is, zich negatieve verschijnselen voordoen. Bij het Kruidvat in Heemstde is het al maanden niet meer te krijgen. Ik wil toch nog eens andere vestigingen van het Kruidvat proberen.

    /   Reply  / 
 15. nicky

  ze verkopen de olie bij de TUINEN, ik ga ervan uit dat die “echter” is dan van de kruitvat.

  ik las ergens dat het kan helpen tegen een ontsteking in lies. ga t morgen uitproberen.

  het aller eerste bericht over 3 jongetjes die er borsten van kregen is ook wel intressant.

  ik ben een meisje, maar van mij mag er ook wel wat meer bij. bij resultaat zal ik van me laten horen!

    /   Reply  / 
 16. Paul

  Dank je Nicky en geef de prijs en het adres even door. Overigens gebruik ik ook AXE douchegel met teatree, maar dat ging op de ‘weke delen’ mis (ontsekeingsverschijnselen) maar dat was met calendulagel zo weer verholpen. Zo zie maar dat er verschillend wordt gereageerd op teatree, dat wil niet zeggen dat je dit middel per definitie moet verbieden, want dan kun je 90% van alle medicamenten wel aan de dijk zetten.

    /   Reply  / 
  1. Hendrikus

   Hallo,

   Zie hier allerlei reactie’s op/over Tea tree oliegerelateerde produkten. heb nu zo’n 2 jaar ervaring met produkten die deze olie bevatten. Betrek het van het Amerikaanse bedrijf Melaleuca en ben er zeer tevreden over. Voor tandvleesproblemen hebben ze tandpasta en mondwater voor huidproblemen een super creme en een ‘zalf’ in een blikje voor allerlei brand en schaafwondjes.

   Kijk maar eens op de site van het bedrijf http://www.melaleuca.com

   Veel gezondheid gewenst

   Hendrikus Geurtsen

     /   Reply  / 
 17. Diana

  Ik heb een schimmelbactirie aan de binnen kant van m n hand. had een middel gekregen van de dokter, hielp even maar kreeg het niet onder controle, laatst tea tree olie voor mijn dochter gekocht, ben even gaan snuffelen op internet zag waar het nog allemaal voor hielp. Ik gebruik het nu 3 dagen op m n hand en het is al bijna over. wat een uitkomst

    /   Reply  / 
 18. Eric

  Wat een kul zeg. Ik gebruik deze olie al jaren voor allerlei dingen en heb nog nooit enig probleem ondervonden. Alsof reguliere middelen zo veilig zijn. Van een aantal kun je zelfs kanker krijgen.

    /   Reply  / 
  1. tiny beckers

   inderdaad zeg!..er zijn nogal wat reguliere middelen met nare bijweringen,..ik denk zelfs de meeste!!….
   stom gelul vind ik de opmerking om tea trea oil dan maar te verbieden ..omdat deze mischien een geringe bijwerking zou hebben!

   Wat te denken van de reeds onderzochte ,maar onder de tafel geschoven bijwerkingen ..tot de dood toe,..veroorzaakt door reguliere medicatie?

     /   Reply  / 
 19. willeke

  zelf verkoop ik al jaren tea tree, bij The Body Shop, €7,- voor een klein flesje, precies zo verdund dat je het prima op de huid kunt gebruiken. we hebben er erg veel tevreden vaste klanten voor, die het voor van alles gebruiken, van koorstlip, tot luizen, schimmels en natuurlijk onzuiverheden op de huid. het is gewoon een goed natuurlijk desinfecterend middeltje!

    /   Reply  / 
 20. tiny

  in godsnaam!!..kan mij nou een vertrouwd iemand,..iemand die hier echt iets vanaf weeet vertellen ,..hoe gevaarlijk of ongevaarlijk tea tree oil nu echt is??
  ik word doodziek van dit comercieel geleuter!
  alternatief word het de hemel ingeprezen..regulier de hel!!
  ik gebruik het zelfs inwendig ..met verbluffende resultaten
  1 druppel met melk..een uitstekend natuurlijk anti bioticum
  stopt deze reguliere hetze tegen natuurlijke geneeswijzen nu eigenlijk nooit?

  word er eigenlijk nog wel aan de mens gedacht?
  nee dus!!…..de farmacie word rijk door de door hen zelf aangerichte schade…foei!!

    /   Reply  / 
  1. maartje

   Ik denk niet dat het allemaal commercieel geleuter is om het alternatieve de hemel in te prijzen. Zo heeft de pharmaceutische industrie het in Frankrijk voor elkaar gekregen dat de helende werking van echte lavendel (officinalis) op geen enkele manier openbaar gemaakt mag worden. Dit nav van een eigen onderzoek van de genezende werkingen van deze olie, dat zo positief uitviel, dat de heren bang werden voor hun handel.

   Maar dat sommige mensen een allergische reactie van teatree olie kunnen krijgen, verbaast me niet. Het is een namelijk een heel sterk middel.

   Ik gebruik al jaren teatree voor allerlei huidaandoeningen en ik heb een heel gevoelige huid. Van alle parfums krijg ik een akelige allergische reactie die dagen jeukt en een rode dikke laag op mijn huid veroorzaken. Eén verkeerde pleister en ik slaap nachten niet van de brandende jeuk. Voor de pleisters is een alternatief. Voor parfums niet. Die worden toch ook niet in een ban gedaan? Of wat te denken van ontploffende I-pods? Hoe dan ook, ik met mijn supergevoelige huid heb nog nooit een vervelende bijwerking van teatree-olie gehad.

     /   Reply  / 
   1. tiny

    een heel domme fout van mij ..alternatief word de hel in geprezen en regulier de hemel..dat moest er staan,..mijn excuses voor deze vergissing..alternatief word nog te vaak als niet werkzaam beschreven door de reguliere praktijken..

      /   Reply  / 
   2. lydia

    Hallo Maartje,
    Ik wil een heel goede medicinale creme adviseren
    waarvan klinisch bewezen is dat het de droogste huid geneest en beschermd met natuurlijke ingredienten o.a. T36-C5(Tea tree oil) Eczeem-Psoriasis-Rosaces-Diabetes. Als je meer wilt weten hierover info kun je me een mailtje sturen

      /   Reply  / 
    1. Janine

     Wat voor creme is het dan, ben ook geintereseerd. ‘)

       /   Reply  / 
     1. lydia

      Hallo Janine,
      Sorry voor de late reactie, maar als je me een mailtje stuurt krijg je alle informatie over de creme met klinische test.

        /  
    2. ingrid

     Ik ben erg benieuwt naar deze creme,kun je mij vertelen welke dat is.
     [ik heb last van rosacea] en ben op zoek naar een goede creme.
     groetjes ingrid

       /   Reply  / 
     1. lydia

      Hallo Ingrid, Kun je me een mailtje sturen dan krijg je van mij alle informatie over de creme met een klinische test erbij.

        /  
    3. sil

     HOI, IK LAS NET JOUW REACTIE MAAR KAN GEEN MAIL ADRES VINDEN OM JE TE VRAGEN OF IK OOK INFO MAG OVER DAT MIDDEL.

       /   Reply  / 
    4. Jies

     Ben ook geïnteresseerd in die T36-C5 creme; waar kan ik deze krijgen en heb je ook een prijsindicatie?
     Hartelijk dank bij voorbaat voor je reactie!
     Groet, Jies

       /   Reply  / 
    5. Bart

     Lydia wat voor creme is het?
     kan je email adres nergens vinden ?
     groeten

       /   Reply  / 
  2. Tammie

   Highly energetic post, I loved that bit. Will there be
   a part 2?

     /   Reply  / 
 21. Marja

  O, wat zijn we agressief! Goed voor jullie dat je er zoveel baat bij hebt. Vooral doorgaan ermee.
  Maar het is heel goed dat er wèl aandacht besteed wordt aan al die zg. “verborgen” hormonen! Als je, zoals ik, een hormoongevoelige tumor hebt gehad dan kan het van levensbelang zijn om te weten waar wèl en waar geen hormoonachtige bestanddelen in zitten. Er zijn zoveel middelen die (wat dat betreft) niet helemaal betrouwbaar zijn. Dus fijn dat het middel er is, maar een vermelding moet zéker verplicht gesteld worden!

    /   Reply  / 
 22. geer

  voor keelpijn, kan je de olie vermengen met water? en dan gorgelen of opdrinken?

  voor jeuk, puur op de huid of ook verdunnen met water?

  alvast bedankt voor het antwoord.

    /   Reply  / 
 23. Madeliefje

  Dat zou ik ook wel willen weten of je het kunt gebruiken voor keelpijn. Op drogisterij.nl staan een altijd soorten tea tree olieën. Is duurder altijd beter en waar let ik dan op??

    /   Reply  / 
 24. geer

  ik heb m gisterenavond al gebruikt voor me keel. echt fantastisch!
  vanmorgen nog een keer en ik ben er nu al van af.
  ik heb de duurdere versie maar je kan er volgens mij heeel lang mee toe.

    /   Reply  / 
 25. Gea

  Ik ben 3 weken geleden begonnen met tea tree olie van de pedicure voor mijn schimmelnagel en 4 dagen later kwamen de eerste klachten, verschrikkelijke jeuk en kom er nu achter dat dit ik dus allergisch daarvoor ben…

    /   Reply  / 
 26. Madeliefje

  Nou ik heb ook een poging gedaan om te gorgelen ivm keelpijn. ik merk wel verlichting als is het goedje wel smerig hoor!!Maar goed,helpt beter als een dropje want dat zet niet echt zoden aan de dijk.
  Ik had ook een wondje ermee behandeld en een dag later is dat al bijna weg,dus geheel genezen. Ik ben benieuwd hoe het verder gaat met het gebruik hiervan.

    /   Reply  / 
 27. geer

  vervelend als je allergisch bent hiervoor
  voor de keel hielp t goed, nu ben ik verkouden geworden en vraag me af of we daar ook tea tree voor kunnen gebruiken en hoe?

    /   Reply  / 
 28. Madeliefje

  volgens diverse sites kan je teatree op een “drager”toepassen. Dat wil zeggen dat de teatreeolie niet puur mag ingenomen worden maar wel m.b.v. een drager:bv honing of warme thee.Je kan de tea tree ook in je neusholtes wat inwrijven dat geeft ook verlichting{zelf ook gedaan}

    /   Reply  / 
 29. geer

  dank je madeliefje
  mijn verkoudheid is ook al zo goed als over
  nu nog hoesterig , hopelijk is dat de laatste fase haha

    /   Reply  / 
 30. JACQUELINE

  jE HEBT OOK HELE GOEDE CREME MET TEA TREE OIL ERIN EEN ECHT GOEDE HELENDE WERKING VOOR PSORIASIS ECZEEM STRIAE ENZ.
  DEZE CREME KAN JE BESTELLEN VIA INTERNET EVEN GOOGLE NAAR HERBAZONE.

    /   Reply  / 
 31. Paris

  Nu ik dit allemaal gelezen heb, ben ik erg benieuwd geraakt daar die tea tree oil. Ik heb de laatste tijd veel last van puisjes en onzuiverheden dus dit is misschien een goeie oplossing voor mij.
  Maar als ik het voor op mijn huid gebruik, hoe moet ik dit dan doen als dit verdunt moet worden?

  PS mij maakt het niet zo veel uit of een geneeswijze nou alternatief is of regulier, als het maar werkt… dat is het belangrijkste toch? Sowieso is het placebo effect iets wat bij zowel de reguliere als de alternatieve geneeswijzen een grote rol speelt.

  Misschien is geloven dat iets helpt wel het beste medicijn?

  xxx

    /   Reply  / 
 32. Betje

  ha mensen met een koorstlip smeer er gewoon honing op een paar maal per dag.
  Helpt ontzettend goed. Smeer je meteen je het voelt aankomen zet het niet eens meer door.
  En nog lekker ook hahah

    /   Reply  / 
 33. Mir

  Mijn huid reageert direct op producten met tea tree oil. Branden en prikken. Hierdoor kan ik heel wat producten niet gebruiken en moet ik goed op de etiketten letten. Zo zijn er natuurlijk nog meer stoffen die ik beter kan vermijden, want ik heb een probleemhuid. Al met al blijven er maar een beperkt aantal producten over die ik wèl zonder heftige irritaties kan gebruiken.
  Ik zou het zelf niet erg vinden als tea tree oil niet meer in producten gebruikt mag worden, want dan is de keuze voor mij weer groter. Toch ben ik het daar niet mee eens. Tea tree oil werkt voor heel veel mensen wel helend en dat zonder bijwerkingen. Geweldig de snufjes van de natuur om het herstellend vermogen van het menselijk lichaam te ondersteunen! :-)

    /   Reply  / 
 34. Mir

  Oh ja, mijn koortslip-tip:
  Neem een wattenstaafje en drenk deze in 70% alcohol. Kiezen op elkaar en op de koortslip deppen. Dit doet soms even flink pijn. Afhankelijk van hoe ver gevorderd de koortslip al is. Doe dit in het begin even iedere keer als het weer opgedroogd is. En vervolgens de hele dag door steeds even. De koortslip droogt heel snel in!
  De rest van de lip natuurlijk niet met alcohol deppen. En gewoon lekker vet houden. De aangedane plek niet vetmaken, maar zo droog mogelijk houden en dus blijven deppen. :-)

    /   Reply  / 
 35. Harmke Verkijlen

  Koop gewoon een tube zinolium bij de drogist of apotheek, dit droogt de koortsblaasjes perfect uit zonder pijn, en zelfs beter dan de koortsblarencreme op basis van een virusremmer.

    /   Reply  / 
 36. p.p.

  Ten eerste dit: Zowel reguliere als alternatieve medicijnen leunen zwaar op plantaardige chemicalien. Salicylzuur bijvoorbeeld is een product uit de bast van de wilg (Salix). Penicilline werd en wordt gewonnen uit Penniciliumschimmels. Dan dit: tea tree olie is effectief, zoveel is wel bekend. Dat houdt uit de aard van de zaak in dat het ook gevaarlijk is. Immers, het effectief bestrijden van levende wezens als bacterien en schimmels gebeurt niet door onschadelijk voor ze te zijn. En dat houdt in dat je bij tea tree olie, net als bij alle effectieve middelen, uit moet kijken met het gebruik. Gebruik het enkel uitwendig, en alleen als bestrijdingsmiddel. Net als antibiotica, wat grotendeels ook natuurproducten zijn, niet preventief (Uitzonderingen daargelaten).

    /   Reply  / 
 37. julia

  hallo allemaal.

  ik heb een vraag wat kun je doen als je allergie reactie hebt op tea tree olie?

  mijn broer heeft het namelijk nu blaren van het middel gekregen! maar kan niet echt vinden wat je er tegen kunt doen!

  alvast bedankt op reactie op dit bericht.

    /   Reply  / 
 38. Anna

  Een aantal dagen pure tea tree oil onder mijn voet gebruikt, ivm voetschimmel. Ben 54 jaar, al jaren geen menstuatie meer gehad.
  Wat me nu overkwam…. kreeg hele pijnlijke gespannen borsten, kreeg last van doorschijnende witte afscheiding, alsof mijn lichaam zich klaar maakte voor bevruchting. Het heeft vele weken geduurd voordat alles weer normaal was. Dit moet wel door de tea tree oil gekomen zijn, is via mijn voet de bloedbaan in gekomen met alle gevolgen van dien. Voelde me ook erg opgejaagd al die tijd. Ik gebruik het echt niet meer, de voet is ook niet eens verbeterd. Ben er bang van geworden!

    /   Reply  / 
 39. Sabrina

  Ik heb momenteel een koortslip. Sinds gisteren gebruik ik Tea Tree en het blaasje is al ingedroogd. Ik ben wel 4 dagen eerder ongesteld geworden… Maar dit kan natuurlijk ook toeval zijn! Ik ben heel blij met het product.

    /   Reply  / 
 40. Pingback: De populairste berichten van Gezondheid.blog | Gezondheid

 41. Pingback: De populairste berichten van Gezondheid.blog | INFOPLAZA

 42. Tang Li

  Ik had last van verschrikkelijk jeukende plekken op mijn knieën.
  Naar de huidarts die hydro-cortison voorschreef.
  Tijdje gebruikt, plekken werden bleek en waren min of meer verdwenen.
  Toen op vakantie, hydrocortison vergeten, en na twee drie dagen zaten mn knieen veel en veel erger onder de rode jeuk plekken.
  Iemand adviseerde me teatreeolie te gebruiken.
  Na ongeveer een week was het meeste verdwenen, na een maand was het weg en is nooit meer terug gekomen.

  Heeft vaste plek in onze huis apotheek!

    /   Reply  / 
 43. Manja

  Ik raad iedereen aan om de olie nooit tegen puistjes te gebruiken. Ik gebruikte het middel altijd en het werkte erg goed! Tot laatst, ik heb er een plek van in mijn gezicht gekregen waar ik best wel veel last van gehad en ben gelijk gestopt met het gebruik.

    /   Reply  / 
 44. Nelly

  Ik gebruik tea tree voor heel veel kwaaltjes en het helpt altijd direct ,voor mij is het een wondermiddel! Maar natuurlijk moet je eerst een proef nemen of je er niet allergisch voor bent.

    /   Reply  / 
 45. Wendy

  Ik vind het een super product en je kan het voor heel veel dingen gebruiken. Vooral goed voor de wat vervelendere kwaaltjes waar je weer heel snel van af wilt. Het werkt bij puistjes, koortslip, kalknagels,voetschimmel, zweetvoeten, insectenbeten, wratten, een paar druppels in het sopje waar je je vloeren mee schoon dweilt (goed tegen schimmels), een paar druppels in je wasverzachter reservoir tegen schimmels en hardnekkige zweetgeur, en als klap op de vuurpijl ook nog een goed tegen vaginale schimmelinfecties en eventueel nare vaginale geurtjes. Volgens mij heeft iedere vrouw hier wel eens last van gehad en al die tabletten en creme kan volgens mij ook niet echt goed zijn. Gewoon een emmer of camping emmer (zit beter) even vullen met een laagje kokend water wat druppels tea tree olie erin en wat koud water dat je je niet verbrand aan de hete stoom en dan 15 minuten boven op de emmer gaan zitten met een handdoek erom heen. Kort gezegd een vaginaal stoombad. Dit 3 dagen achter elkaar en je schimmelinfectie of nare geurtjes zijn verdwenen. Mocht je nooit meer last willen hebben van vaginale klachten gewoon 1 keer per week bijhouden en je vagina blijft heerlijk fris! Beetje raar misschien maar wel super effectief. Ik heb er jammer genoeg nog nooit van gemerkt dat mijn borsten ervan zijn gaan groeien dus een beetje een fabeltje volgens mij. En bij mijn vriend gelukkig ook nog niks opgemerkt :) . Dus gewoon lekker blijven gebruiken!

    /   Reply  / 
  1. anna

   Mensen, blijf toch asjeblieft oppassen met dit product. De één zegt er last van te krijgen, de ander niet. Gebruik het iig met mate.

     /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>