Chirurg verloor al eerder patiënte

De chirurg bij wie vorige week in Utrecht een patiënte na een liposuctiebehandeling overleed, heeft in 2004 ook al een patiënt verloren. Dat heeft het televisieprogramma EenVandaag woensdag gemeld.

Het Slingelandziekenhuis in Doetinchem is recentelijk een intern onderzoek begonnen naar het overlijden van een door Edwin van Onselen geopereerde patiënte, drie jaar geleden, bevestigde de Inspectie voor de Gezondheidszorg.

De chirurg, die destijds bij het ziekenhuis werkte, zou dat overlijdensgeval niet hebben gemeld. Van Onselen ontkende in de uitzending de beschuldigingen van het ziekenhuis. De chirurg zegt onmiddellijk de directie in kennis te hebben gesteld.
 
De zware operatie werd in oktober 2004 verricht. De patiënte overleed kort na de behandeling. De Inspectie liet woensdag weten het interne onderzoek van het ziekenhuis af te wachten.

Sinds vorige week onderzoekt de inspectie de dood van een 21-jarige vrouw die na een ingreep van Van Onselen overleed. Die operatie vond plaats in een privékliniek in Utrecht.

Bron: AD.nl 

Lees ook:Ziekenhuis zette lipo-chirurg eruit
Lees ook:Inspectie vraagt chirurg operaties te heroverwegen
Lees ook:OM onderzoekt privékliniek na dood patiënte
Lees ook:Plastisch chirurg verdacht in liposuctiezaak
Lees ook:Bodyliftoperatie alleen in gewoon ziekenhuis

37 Reacties // Reageer

37 thoughts on “Chirurg verloor al eerder patiënte

 1. Marijke

  Mag ik liposuctie op hem uitvoeren?
  Ik weet ook niet hoe dat moet!!!

    /   Reply  / 
 2. bob jacobs

  Een meisje van 21 die liposuctie moet ondergaan….. lees die zin nogeens.
  Als je dus een dikke vette big bent geworden op jonge leeftijd, moet je niet gaan mekken dat je bij een schoonheidsoperatie overlijd. Jammer dan, dan had je maar beter op je lijf moeten letten.
  Dit soort operaties zou gewoon niet nodig moeten zijn. vreet maar eens wat gezonder en minder!!
  Ik kan er geen traan om laten. NEXT!

    /   Reply  / 
 3. Denise

  ze woog maar 54 kilo toch? het zou niet eens mogen!

    /   Reply  / 
 4. cindy

  sorry hoor bob maar hier heeft dat meisje ook niet om gevraagd en miss kon zij er ook niks aan doen als je niet weet wie dat meisje is heb jij geen recht haar zo te veroordelen.
  en die chirurg moet gewoon stoppen met het werk voordat er nog meer doden vallen door hem.

    /   Reply  / 
 5. Roeland

  Welnee, mensen moeten stoppen om te denken dat ze een liposuctie nodig hebben, als ze 21 zijn en 54 kg wegen, niet?

  Elke ingreep kan een probleem veroorzaken.

  Het is dan ook erg dom om te roepen dat de chirurg maar moet stoppen. Was jij erbij dat je weet wat er mis gegaan is?

  Het is wel erg makkelijk om altijd maar een ander ergens de schuld van te geven. Iets met eigen verantwoording.

    /   Reply  / 
 6. eva

  wat een grote lul ben jij zeg,ik hoop dat jou dochter ooit dik wordt zonder te vreten.denk jij wel aan de nabestaande om zo iets te zeggen…ik hoop dat jij 100 word m maar dan wel elke dag een kilo aankomen….een moeder met 3dochters…….

    /   Reply  / 
 7. Ikke

  NIEMAND heeft liposuctie NODIG, een paar jaar geleden bestond de techniek nog niet eens.
  Bij elke chirurg sterven er na een operatie patienten. Maar men vind dat het bij liposutie niet zou mogen omdat dit een betrekkelijk “simpele” ingreep is????

  P.s. Het zijn vooral slanke mensen die deze ingreep laten uitvoeren omdat de Reclame Media ze laat denken dat ze nog ergens een klein beetje vet hebben wat er niet zou horen. En omdat mensen kudde dieren zijn doet iedereen weer mee.
  Darten op TV: iedereen darten
  Dansen met sterren: Iedereen naar dansles
  Schaatsen met sterren: Iedreen schaatsen
  enz….
  Mensen laat je niet gek maken, gedraag je niet als een kudde dier, maar ga als iedereen rechts af gaat, links af, trap je ook niet in de stront van je voor gangers.

  Trap NIET in de cosmetische mallemolen.
  Gr. Kees

    /   Reply  / 
 8. Henk

  Hier zie je weer de vooroordelen van mensen die nog niet eens weten wat de oorzaak van het overlijden van die jonge vrouw van 21 jaar. En voor Bob ik zal hopen dat jou zoiets nooit overkomt hoewel het wel zo zou moeten zijn om een nabestaande te zijn van zo’n geval, want wie geeft jou het recht om deze oordeel te vellen tegenover iemand die je helemaal niet kent.

    /   Reply  / 
 9. claudia

  sorry hoor bob!
  het meisje woog slechts 54 kilo
  Maar ookal woog ze 100 kilo,het ligt niet altijd aan de persoon zelf hoor er zijn ook mensen die een trage stofwisseling hebben ,die dus om niets dik worden
  Het zou je dochter ,zus of moeder maar zijn die daar overlijd denk je er dan ook nog zo over!!!!!!!!!!!!

    /   Reply  / 
 10. Ikke

  BOB JACOBS (2de reactie) toont met zijn uitspraak maar weer eens aan dat DRUGS wel degelijk zijn hersenen hebben aantast.

  Of zou het alcohol zijn geweest.

  Gr. Kees

    /   Reply  / 
 11. arno

  Is dit de nieuwe vatiant van docter bibber :)

    /   Reply  / 
 12. DC

  Mensen zoeken altijd een excuus waarom ze dikker worden. Voor de een is het de pil, voor de andere een trage stofwisselling en zo heb je nog meer fabels. Om dit “ongemak/estetisch” onwelzijn teniet te doen kiezen we dan voor snel, vlug en simpel. Alleen snel vlug en simpel bestaat niet.

  Feit 1. Er zijn maar weinig mensen over de werled die dik zijn geworden van een trage stofwisseling. Als je een trage stofwisseling hebt dan kun je die gewoon opkrikken in de sportschool. Maar ik geef toe, dat is niet snel en zeker niet makkelijk.

  Feit 2. Er zijn tal van onderzoeken gedaan naar de pil en aankomen. Bewezen is dat er een andere ververhouding ontstaat maar geen gewichtstoename.

  Feit 3. Elk pondje gaat nog steeds door het mondje. Als je een trage stofwisseling hebt dan heb je toch ook minder nodig?? Dan hoeft er ook minder pondjes door het mondje.

  Als je nit blij bent met je lichaam omdat er wat extra ballast aan zit bestrijd dit dan ook op de natuurlijke manier. Sporten!! Goed voor de geest, lichaam kortom voor je gezondheid. Maar ja, niet makkelijk en zeker niet snel.

  En een arts die 1 patient kwijt is na een zware operatie?? Klinkt mij niet vreemd, hoeveel oude mensen overlijden wel niet aan een longontsteking na een heup operatie?? honderden!! En ja complicaties blijven nog altijd een risico bij een medische ingreep.

  Maar hoe dan ook, is dit voor iedereen heel erg jammer en triest….

    /   Reply  / 
 13. Henk

  Je zou wel eens gelijk kunnen hebben Kees moet het helemaal met je eens zijn wat Bob Jacobs betreft.

    /   Reply  / 
 14. Ikke

  DC ga jij nou uitleggen waarom iemand dik wordt?

  Wat is dik? Wie bepaald dat? In Japan worden de sumoworstelaars op handen gedragen omdat ze dik zijn, daar is het een eer.
  Is heel Japan gek of zijn wij gek (gemaakt)

  Ons lichaam functioneerd pas goed als we alle voedings stoffen direct opslaan in de vet cellen.
  In de oertijd waren het deze mensen die konden overleven.
  En daar stammen wij allemaal van af toch.

  Alleen moest men toen weer dagen achter een mammoet aan rennen om de volgende maaltijd te vangen, nu ren je niet meer, maar ga je naar de supermarkt voor je volgende maaltijd.

  Sterker nog van de overheid mag je nog geen eens meer achter een konijntje aan rennen om deze te vangen.
  Wel doelloos op een achteraf om wat te bewegen.

  Let op neem wel wapens mee, niet om te jagen maar om je te beveiligen tegen gekken.

  Gr. Kees

    /   Reply  / 
 15. Kaatje

  Hoi HOi,

  Voor DC hier.
  Weet niet of je er ooit van gehoord hebt maar er slaat zich op sommige plekken op je lichaam ook vet op die met sporten of dieten nooit helemaal weg gaan, het wordt wel minder maar gaat nooit helemaal weg, dit hoeft niet perse door ongezond eten te komen maar kan bij vrouwen ook komen door zwangerschappen waarbij je lichaam op die plekken reservers opslaat, terwijl je wel goed gezond en met regelmaat eet. Ikzelf heb er ben er 2 jaar lang elke dag sporten en goed op mijn eten letten ook achtergekomen dat je lichaam wel strakker wordt maar op die gebieden ging het NIET weg, ben van mezelf harstikke slank verder en mijn lichaam werd wel strakker maar waar ik het weg wou hebben ging het NIET weg!
  Beetje makkelijk oordelen dus, maar dat kunnen we met zijn allen héél goed.

    /   Reply  / 
 16. Suze

  Hoewel Bob natuurlijk bijzonder hard provoceert met zo’n opmerking en onnodig mensen kwetst, blijft liposuctie een operatie. En operaties zijn áltijd risicovol. Ik vind het spijtig dat we naar de dokter rennen wanneer we niet ziek zijn. Want hoe erg je ook met je figuur zit (hier teveel vet, hier een kuiltje): je bent NIET ziek. Je gezondheid is je meest waardevolle bezit en deze jonge vrouw heeft zelf een risico genomen om haar gezonde lichaam bloot te stellen aan medische handelingen. Afschuwelijk dat dit het resultaat was maar het had voorkomen kunnen worden.

    /   Reply  / 
 17. Ikke

  NOU EN !! KAATJE

  Ik weet zeker dat JIJ er GEEN LAST van hebt, alleen ben je bang voor de opmerkingen van ANDERE, b.v. op het stand of zo.

  Laat je niet gek maken, besteed je tijd aan zinvolle zaken en niet aan het kwijt raken aan het beetje vet wat er volgens de Media en andere kudde schapen er niet zou horen te zitten.

  En stoor je niet aan wat ANDERE er van vinden.
  Je wordt gehersenspoeld door de massa,
  PIK DIT NIET en ga je eigen weg.
  Eet en beweeg zoals als je al doet en go on..

  Gr. Kees

    /   Reply  / 
 18. Kim

  Bob, mag ik even zeggen dat je een mega zielig figuur bent. Echt, ik heb haast nog meer medelijden met jou als met de vrouwen die nooit tevreden kunnen zijn over zichzelf. Mag ik je er aan herinneren dat het meisje van 21 slechts 54 kilo woog, of heb je dat deel van het nieuws overgeslagen. Een vette big kun je niet echt zijn met 54 kilo…….

  Enfin, je hebt waarschijnlijk geen opleiding en opvoeding genoten en bent ontevreden over jezelf. Anders zou je je niet zo vreselijk stompzinnig uitlaten over andere mensen. Dus…… mensen laten we ten aanzien van Bob maar het volgende zeggen: “NEXT”!

    /   Reply  / 
 19. Tonie

  de reden dat dat meisje 54 kilo woog is dat ze al liposuctie had laten doen in Belgie alleen was dat mislukt. Het gevolg was dat het vet niet normaal over haar lichaam verdeelt was. Daarom heeft ze ervoor gekozen om het te laten verbeteren. Bovendien, waarom zit iedereen elkaar hier te veroordelen? Is het niet beter om gewoon af te wachten wat uit de onderzoeken komt?
  Bovendien is niet iedereen dik omdat die teveel eet. Ik weeg zelf 90 kilo en ben 20. Maar ik snoep niet, alleen werkt me vetverbranding niet! Oordeel dus niet te snel over mensen die je niet kent want dat is veel te kwetsend. Denk eens aan je medemens!

    /   Reply  / 
 20. Kim

  en @ DC,

  Jemig zeg, door de exorbitant achterlijke opmerking van Bob valt het onzinstukje dat jij schrijft haast niet op. Toch wil ik ook even reageren op de onzin die jij uitkraamt.

  Jammer dat mensen zoals jij mensen het idee geven dat ze verstand hebben van een onderwerp. Uit je reactie blijkt namelijk overduidelijk dat dat absoluut NIET het geval is.

  De klok horen luiden, maar niet weten waar de klepel hangt…. zo noemen wij dat. Voor een betweter ben je wel behoorlijk slecht in de Nederlandse taal. Immers:

  Quote: “Dan hoeft er ook minder pondjes door het mondje”

  … pondjes is in dit geval een meervoudsvorm en hoeft is een enkelvoudsvorm. De zin dient als volgt geformuleerd te worden:

  “Dan hoeven er ook minder pondjes door het mondje….etc….etc..”

  Goed, DC, dit was jouw leermoment van vandaag. Leuk he…. zo’n betweter…..

  O ja…. Ik weet wat je denkt en het antwoord is Nee, ik ben niet dik.

  Dan hoeft er ook minder pondjes door het mondje.

    /   Reply  / 
 21. Steven

  Wat een trieste opmerking: ik kan er geen traan om laten. Geeft aan wat voor persoon jij bent : een heel triest persoon. Next? nest one to go: hopelijk jij, je bent nou niet echt een waardevolle aanvulling voor de mensheid.

    /   Reply  / 
 22. Solayka

  Wel vreemd dat er nu ,nu er één patiënte in een privékliniek komt te overlijden ,het uitgebreid op de voorpagina’s ,het nieuws en het internet wordt getoond .Net alsof het nu ineens wereldnieuws zou moeten zijn .Waar blijven alle beschuldigende vingers bij die andere ,ruim 1700 overleden mensen ?.

  Onderzoek heeft aangetoond dat er ruim 1700 (!!) mensen per jaar tijdens of kort na een operatie komen te overlijden .Waarom moet uitgerekend één overleden patiënt in een privékliniek voorpagina’s halen ,en hoor ,zie of lees je niets over die andere ,ruim 1700 mensen die er elk jaar tijdens of na hun operatie komen te overlijden ?.

  Elke overleden patiënt is er één te veel ,en de klap voor de mensen die achter blijven wordt er niet minder van ,maar er zullen altijd mensen blijven overlijden tijdens of na een operatie .Een chirurg is net als de patiënt ook een mens ,en elke mens heeft zijn goede en mindere kanten .Pas tegen de tijd dat de perfecte mens op deze wereld wordt geboren zullen fouten tot het verleden gaan behoren .

    /   Reply  / 
 23. Dick

  Hallo Allemaal!!!

  Wilde kwijt dat je een arts nooit zomaar iets kan verwijten, dit is slechts de media die weer zout op de slak legt!!!

  Persoonlijk vind ik zelf wel dat de wetten moeten worden aangepast!!! bv. bij een bepaald vetpercentage mag er pas LIPO uitgevoerd worden!

  De overheid moet Nederland aan de sport brengen, zodat deze maatregel niet eens nodig is!!

  En aan alle ouders, alstublieft let op uw kinderen, en vergal hun leven niet door iedere dag frietjes te eten en de kids alleen aan de Playstation hangen, ze hebben frisse lucht nodig en beweging!! 1 uurtje per dag aan de Playstation is genoeg!!!!

  Mazzol

    /   Reply  / 
 24. DC

  @Kim:
  Behalve de taalfout die u eruit wist te vissen verder nog andere commentaar op de feiten??

  @Kees:
  Ik heb geen moeite met dikke mensen… slechts diegene die er zelf niet tevreden mee zijn en er dan een excuus voor verzinnen. Ik heb moeite met het excuus.

    /   Reply  / 
 25. Janny

  Mensen worden tegenwoordig dik van de wind?
  “Ik eet bijna niks” zegt men dan en ik word nog dik van water.
  Vroeger (60 jaar? geleden) waren er volgens mij geen dikke mensen en had je geen liposuctie nodig. Toen dronk men geen coca-cola en at men geen chips en patat enz.
  Dan is het toch duidelijk bewezen dat ieder pondje door het…………….

  Janny

    /   Reply  / 
 26. Serena

  tralalalala… wat een gezeik over te dik, niet te dik, te mager, etc. Iedereen is mooi zoals hij/zij is, heb gewoon respect voor elkaar. men zu moeten leren elkaar gewoon in hun waarde te laten. En soms vooral, jezelf in je waarde te laten…

    /   Reply  / 
 27. ikkuh

  DC, wat ben je toch een eikel. Jij hebt het tegen Kim over haar taalfouten, maar zelf kan je het woord wereld ook niet spellen. Of is een werled een nieuwe planeet? de planeet van de eikels die alles beter (denken) te weten misschien? Daar zou je je wel goed thuis voelen waarschijnlijk.
  Waarom heb je trouwens vraagtekens staan in je verhaaltje met die feiten? Als iets een feit is hoef je daar toch geen vraag over te stellen. Of twijfel je toch over je eigen feiten?!
  Misschien kan je beter je feiten voor je houden als je die niet kan onderbouwen, en eerst nadenken voordat je iemand openlijk gaat kwetsen.

  FVH

    /   Reply  / 
 28. bob jacobs

  Voor de genetisch minderbedeelden onder u:

  @eva: Die verwensing van jou, maakt jou een zelfde persoon als jij mij toedicht.

  @kim: Je kent me niet eens, hoe zielig ben je dat je denkt daar een oordeel over te kunnen vellen?? Ik ben hard met woorden, heb altijd een duidelijke mening, hou niet van wazige grijze meningen, geef mij maar zwart of wit.

  @steven: Bedankt voor de doodsverwensing, maar ik blijf toch nog wel een tijdje rondlopen op deze aardkloot.

  @kees: Drank en drugs?? Nou liever niet en als t moet dan alleen van een arts.

  @tonie: Laat al die obease “mensen” maar eens aan mij denken, als ze met suikerziekte, versleten knieen etc etc mijn ziektekostenpremie tot in de hemel doen stijgen.

    /   Reply  / 
 29. Ruud Vlemmix

  De chirurg is uit onderzoek van het OM.
  gebleken dat hij homo was
  en graag alle vrouwen van de aarde af wilde

    /   Reply  / 
 30. bib

  ik vind dit echt een waardeloze opmerking
  kon je deze persoon ?
  ik denk van niet!
  hoe kun je over iemand oordelen als je haar zelf niet eens kent.
  ik heb een hekel aan oppervlakkige mensen
  wie weet kon ze niet eens afvallen en mankeerde ze iets het is al erg genoeg dat iemand overweegt liposuctie te doen en wees nou eerlijk vele mannen ik zeg niet iedereen maar velen willen een mooie slanke blonde vrouw met volle lippen en lang blond haar grote borsten lange benen ik ben zelf 9 jaar model geweest dus weet hoe dat is en zij was nog maar 21 jaar net volwassen voor veel meisjes is het vreselijk om dik te zijn zij zien dat als afgrijzelijk omdat alles dun moet zijn maar een binnenkant vind ik zeker zo belangrijk.
  ik was zelf 1.70 cup dd lang blond haar volle lippen woog 57 kilo maar begrijp deze meisjes wel maar vind het zielig je zou zelf maar heel dik zijn maar dat ben je vast niet anders had je wel anders gereageerd.

    /   Reply  / 
 31. bib

  zo te zien lijkt het of ze anorexia had!
  dan vind ik dat deze arts onmiddelijk zijn baan mag laten liggen en gestraft moet worden
  dit meisje had psychische hulp dan nodig en geen chirurg zonder psyche!
  ik begrijp absoluut niet hoe dit kon gebeuren!
  hoop dit nooit meer te lezen.

  en aan meisjes je bent meer dan een object kijk naar je kunnen in plaats van oppervlakkigheden!

    /   Reply  / 
 32. Ruud Vlemmix

  De chirurg is uit onderzoek van het OM.
  gebleken dat hij homo was
  en graag alle vrouwen van de aarde af wilde

    /   Reply  / 
 33. Kim

  @ DC: uiteraard heb ik een mening over deze situatie, maar ik geloof niet dat er iemand zit te wachten op mijn mening over dit onderwerp. Jij schijnt te denken van wel. Jij schijnt te denken dat jij (ubermensch) een oordeel kunt vellen over alles en iedereen. Ik ken veel mensen die hier last van hebben en geloof mij…. al die mensen zouden er goed aan doen eens naar zichzelf te kijken. Je hoeft geen blad voor je mond te nemen en het is niet nodig om de hete brij heen te draaien, maar zinloos en doelloos kakelen zoals jij dat doet, daar is ook niemand bij gebaat. Het zou je sieren als je je eens zou proberen te verplaatsen in een ander, i.p.v. enkel je ongestaafde meningen te ventileren op forums op internet. Lijkt haast wel of je thuis niks te vertellen hebt en daarom je gram probeert te halen op internet….. Of ben je gewoon erg onzeker over jezelf?

    /   Reply  / 
 34. Deborah

  Haaaay jullie stinken allemaal als dat kind een lipo ding behandeling wilt moet ze dat toch lkkr zelf weten dat ze doodgaat is toch niet zijn schuld of wel die vent denk ook alleen maar heey daar heb je weer zo’n debiel kind dat een lipo behandeling wilt goh laat ik haar maar ff leegzuigen… dat ze dood is is haar eigen schuld zij wou de behandeling niet hij het is voor hem ook alleen maar werk. het is haar eigen schuld als ze niet tevreden is met haar lichaam moet ze lkkr afvallen maarja zij kiest toch voor een lipo.
  dus bitches hier is mijn reactie

    /   Reply  / 
 35. iriss.

  YEAAAAAAAAAAAAAAAHHHHHHHHH!! (H)

  Deborah heeft helemaal gelijk dus. Dat wijf was gewoon te dik voor deze aarde. Maar ze wilde t wel zelf dus doet ze de behandeling ook zelf. Maar de rest lees je bij Deborah.

    /   Reply  / 
 36. suzanne

  @ janny : wat een oooonzin !!
  Vroeger waren er geen dikke mensen hahaha.
  Die zijn er ALTIJD geweest.

  De meeste mensen zijn niet te dik omdat ze teveel eten maar omdat ze te weinig bewegen.

    /   Reply  / 
 37. guppie

  Deze chirurg Van Onselen is een arrogante, egoistische zakkenwasser die alles wat een ander tegen hem zegt 180 graden verdraait zodat het lijkt alsof hij de onschuldige is.
  Ik geloof echt dat hij door zijn manier van werken de dood van zowel de vrouw in het Slingeland als in Utrecht op zijn geweten heeft. Hij is ook iemand die volgens mij heel goed de mazen in de wet weet te omzeilen en vooral ook financieel zn zaakjes frauduleus aanpakt. Hij lapt regels van wel of niet cosmetische chirurgie uitvoeren aan zn laars, alleen maar om er zelf finacieel beter van te worden. Dat is..mensen..de werkelijke aard van het beestje. Laat je niet behandelen door deze oplichter!!!!!

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>