Jongen met tumor krijgt nieuwe penis


Een Belgische puber die een kwaadaardige penistumor had, heeft in het Universitair Ziekenhuis Gent een nieuwe penis gekregen.

Eerst werd het geslacht van de jongeman geamputeerd en tijdens dezelfde operatie werd er een nieuw lid gereconstrueerd. De techniek van reconstructie is gangbaar bij transseksuelen.

"Voor de erectiefunctie moet in een latere fase wel nog een erectieprothese ingeplant worden", aldus het UZ Gent. "Die expertise is slechts in enkele centra ter wereld beschikbaar, onder andere in het UZ Gent".

Penistumoren zijn zeldzaam en de ingreep is dan ook niet courant. Het ziekenhuis noemt de combinatie van amputeren en reconstrueren van het mannelijk lid zelfs een wereldprimeur.

Het resultaat van de ingreep wordt uitvoerig besproken in het Europees vakblad European Urology. "De resultaten zijn nooit eerder in de wetenschappelijke literatuur beschreven", aldus een woordvoerster van het ziekenhuis.

De jongeman kreeg voor zijn zes uur durende operatie veel info en psychologische begeleiding. Voor de nieuwe penis gebruikten de chirurgen een stuk huid uit de voorarm. Daarmee kan een normaal gevoelige penis gemaakt worden.

"Op die manier werden al meer dan 300 transseksuelen en tien mannen die hun penis verloren hadden, geopereerd".

Bron: hln.be 

Lees ook:Man met twee penissen wordt geopereerd
Lees ook:Eerste implantatie van kunstmeniscus
Lees ook:Rechterhand op linkerarm getransplanteerd
Lees ook:Chinees met getransplanteerd gezicht weer thuis
Lees ook:Chinezen voeren eerste succesvolle penistransplantatie uit

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>