Genen ontmaskerd als veroorzakers borstkanker


Onderzoekers hebben vijf genen ontdekt die een rol spelen bij het veroorzaken van borstkanker. Ze deden onderzoek bij 25.000 vrouwen die de kwaal hadden.

De vijf genen werden eerder niet als 'serieuze kandidaten' gezien bij de veroorzaking van borstkanker, aldus het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam, dat aan het internationale onderzoek meedeed.

Aan het onderzoek werkten ook 25.000 gezonde vrouwen mee. Wetenschappers van het Nederlands Kanker Instituut – Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis (NKI-AVL) in Amsterdam lieten begin deze maand al weten zeventien nieuwe genen gevonden te hebben die zeer waarschijnlijk een rol spelen bij het ontstaan van borstkanker.

Dit onderzoek is gepubliceerd in het wetenschappelijke tijdschrift Nature Genetics. De resultaten van het nieuwe onderzoek moeten nog worden gepubliceerd in hetzelfde orgaan.

Bron: nu.nl 

Lees ook:250 potentiële kankergenen ontdekt
Lees ook:Borstkanker bij mannen genetisch anders
Lees ook:Verschil man en vrouw zit niet in de genen
Lees ook:Invloed erfelijke borstkankergenen bij iedereen anders
Lees ook:Landelijk onderzoek naar erfelijke borst- en eierstokkanker

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>