Nier meest nodige donororgaan

Met het oog op de grote Orgaandonorshow bij BNN vanavond (20.30 uur op Nederland 3) wil ik toch nog even de aandacht vestigen op het tekort aan nierdonoren in Nederland. De nier voert namelijk op de wachtlijst van Nederlanders die in aanmerking komen voor orgaandonatie de boventoon. Dat blijkt uit cijfers van de Nederlandse Transplantatie Stichting (NTS).

In totaal wachten 1421 patiënten op een orgaan, van wie er 1071 een nier nodig hebben. De lever staat op dit moment met 153 patiënten nummer twee op de wachtlijst voor orgaantransplantatie.

Vorig jaar kregen 659 mensen een nieuwe nier. In 384 gevallen ging het om een nier van een overleden persoon en 274 keer kregen nierpatiënten een nier van een levende donor.

Bron: rtl.nl 

 

Lees ook:‘Ruilsysteem voor nieren onwettig’
Lees ook:Primeur met vijfvoudige niertransplantatie
Lees ook:Geen voorrang voor nierpatiënt met donor
Lees ook:Flinke stijging levende orgaandonaties
Lees ook:Wachtlijst voor orgaantransplantatie neemt iets af

1 Reacties // Reageer

One thought on “Nier meest nodige donororgaan

  1. Rutger schotmeijer

    Nederlandse man 33 jaar gezond bloedgroep 0 wil 1 van zijn nieren afstaan tegen een kleine vergoeding mail mij voor meer info op [email protected] bvd

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>