Beste ziekenhuis van Nederland staat in Dokkum

Het is alweer voor het twaalfde jaar op rij dat het blad Elsevier heeft onderzocht wat het beste ziekenhuis van Nederland is. De ´kleinere´ ziekenhuizen blijken het beste uit de bus te komen. Met De Sionsberg in Dokkum op de eerste plaats.

Het Tergooiziekenhuis Hilversum staat op de tweede plaats, het Tweesteden ziekenhuis in Tilburg en Waalwijk is derde.

Dit jaar zijn alle Nederlandse ziekenhuizen voor het eerst beoordeeld op zeven hoofdpunten, met elk een eigen winnaar. Over het geheel gezien bleek De Sionsberg uiteindelijk de grote winnaar.

Het Dokkumse ziekenhuis dankt de eerste plaats vooral aan de goede  verpleegkundige zorg en samenwerking met de huisartsen en instellingen in de regio. Daarnaast biedt het ziekenhuis enkele goede specialismen.

Uit het Ziekenhuisonderzoek dat deze week verschijnt blijkt dat vooral ziekenhuizen die kiezen voor de specialismen waarin ze goed zijn, veel waardering krijgen.

Dat geldt ook voor ziekenhuizen die hun organisatie richten op de patiënt in eigen regio en goed samenwerken met huisartsen en instellingen. Dat betekent ook dat zij hun patiënten tijdig doorverwijzen.

Bron: Elsevier 

Lees ook:Of is het St. Antonius in Nieuwegein het beste ziekenhuis?
Lees ook:OLVG beste ziekenhuis volgens Elsevier
Lees ook:Of is het Sint Antonius Ziekenhuis de beste van Nederland?
Lees ook:Drie ziekenhuizen de beste in Elsevier-onderzoek
Lees ook:Ziekenhuizen benutten website onvoldoende

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>