Of is het St. Antonius in Nieuwegein het beste ziekenhuis?

Staat het beste ziekenhuis van Nederland nou in Dokkum of in Nieuwegein? Het blad Elsevier kwam eerder deze week tot de conclusie dat De Sionsberg in Dokkum het beste hospitaal is, het Algemeen Dagblad kwam gisteren met het St. Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein als winnaar. Het is maar naar welke criteria je naar kijkt...

Het Algemeen Dagblad publiceerde afgelopen week al enkele opvallende resultaten uit de Ziekenhuis top 100, maar kwam vandaag met het uiteindelijke oordeel naar buiten. Het St. Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein mag zich volgens de krant het beste ziekenhuis van Nederland noemen. 

Het Eindhovense Catharina Ziekenhuis en het St. Elisabeth Ziekenhuis in Tilburg staan respectievelijk op 2 en 3. Helemaal onderaan de lijst eindigt het Diaconnessenziekenhuis in Meppel.

Volgens het AD is de zorg in ziekenhuizen vorig jaar over het algemeen iets verbeterd. De onderzoekers keken onder meer naar de tevredenheid onder patiënten, kindvriendelijkheid en 27 zogenoemde kwaliteitsaspecten.

Het St. Antonius Ziekenhuis nam vorig jaar nog de derde plaats in. De winnaar van 2006, het Medisch Centrum Leeuwarden (MCL), staat dit jaar net buiten de top 10.

Wil je weten hoe ´jouw´ ziekenhuis het doet, klik dan hier.

Zie ook: Beste ziekenhuis van Nederland staat in Dokkum 

Lees ook:Of is het Sint Antonius Ziekenhuis de beste van Nederland?
Lees ook:OLVG beste ziekenhuis volgens Elsevier
Lees ook:Grote verschuivingen in top 10 beste ziekenhuizen
Lees ook:Stijgers en dalers in de Ziekenhuis Top 100
Lees ook:Beste ziekenhuis van Nederland staat in Dokkum

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>