Je mag de pil rustig vergeten

Iedere vrouw die wel eens de pil vergeten is, weet hoeveel stress dat oplevert. Moet je doorgaan met slikken of is het beter een stopweek in te gelasten. En ben je nog beschermd tegen zwangerschap of moet je zeven dag lang als extra veiligheid een condoom te gebruiken. Al deze stress is voortaan overbodig!

‘De deskundigen’ zijn het erover eens: als je één keer de pil vergeet in te nemen, dan loop je géén verhoogd risico zwanger te worden. Je hoeft geen speciale voorzorgsmaatregelen te nemen, máár moet wel de vergeten pil alsnog zo snel mogelijk innemen. 

Dat staat in het nieuwe eensluidende advies van Het Nederlands Huisartsen Genootschap, het Wetenschappelijk Instituut Nederlandse Apotheken, de Nederlandse Vereniging voor Obstetrie en Gynaecologie en de Rutgers Nisso Groep.

Tot nu toe gaven zij onderling verschillende adviezen over de noodzaak de morning-afterpil te slikken wanneer een pil was vergeten. 

Wie meer pillen vergeet te slikken, moet naar de huisarts of de apotheek voor advies. Die kan beoordelen of aanvullende maatregelen zoals een morning-afterpil nodig zijn.

Ik moet er eerlijk gezegd even aan wennen. Het is ook wel vreemd dat een advies dat jarenlang gold, ineens in de prullenbak gegooid mag worden. Ik neem aan dat nu ook de bijsluiters van de pil aangepast zullen worden…


Lees ook:Britse vrouwen massaal aan de morning afterpil
Lees ook:Morningafterpil schiet zijn doel voorbij
Lees ook:Verkoop morning-afterpil bijna verdubbeld
Lees ook:Nieuwe morning-afterpil stuk effectiever
Lees ook:Wist jij al dat je de morning-afterpil gewoon bij de drogist kunt halen?

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Je mag de pil rustig vergeten

  1. Ilse

    Ik vind het doodeng. Eerst moest ik extra bescherming regelen als ik een pil in de eerste week vergat en nu ineens niet meer?? Lekker makkelijk voor die artsen, die zitten er niet mee als ik straks zwanger ben.

      /   Reply  / 
  2. Ilse

    Ik vind het doodeng. Eerst moest ik extra bescherming regelen als ik een pil in de eerste week vergat en nu ineens niet meer?? Lekker makkelijk voor die artsen, die zitten er niet mee als ik straks zwanger ben.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>