Vrouw loopt een week met een gebroken nek


Als een vrouw van 79 valt en klaagt over nekpijn, dan maak je toch voor alle zekerheid een foto in het ziekenhuis, lijkt mij. Haar huisarts dacht er anders over en liet de vrouw een week lang rondlopen….met een gebroken nek!

De vrouw uit Naaldwijk, die thuis pleegzorg krijgt, viel anderhalve week geleden ´s nachts hard achterover op de grond. Daarbij stootte ze haar hoofd hard tegen de deur.

Uiteindelijk slaagde zij erin het alarm in te drukken. De verpleeghulp kwam aan huis en belde de huisarts. Die kwam ´s ochtends op bezoek en stelde de vrouw gerust. 

De volgende dag gilde ze het echter uit van de pijn. De verpleegster belde naar de huisartsenpost die vertelde dat ze ´goed moest smeren´.  

Ook de dochter die later nog even belde, kreeg te horen dat er niks met de wervels zou zijn, maar dat het een spierenkwestie was.

Uiteindelijk werd er pas, nadat er vijfmaal een beroep op de zorg was gedaan, een foto gemaakt. De nek van de vrouw bleek gebroken!

Het is een godswonder dat de vrouw geen dwarslaesie heeft opgelopen. Nu kan ze nog herstellen, al zal dat herstel lang duren.

En de huisarts? Die kan zoals altijd niets zeggen 'vanwege het beroepsgeheim' maar noemt het wel 'enorm spijtig' en dat lijkt me nog zacht uitgedrukt! 

Bron: AD 

Lees ook:Vrouw die baby in magnetron stopte, heeft levenslang gekregen
Lees ook:Kleinste moeder ter wereld bevalt van gezonde baby
Lees ook:Amerikaanse man bevalt van derde kind
Lees ook:Vader en dochter krijgen sámen een kind
Lees ook:Vrouw (28) overlijdt na transplantatie rokerslongen

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Vrouw loopt een week met een gebroken nek

 1. mari

  Zo zie je maar weer ,te beroerd om een fatsoenlijk onderzoek de doen.
  Zulke nalatigheid gebeurd veel te vaak in Nederland.Waaraan zou dat liggen

    /   Reply  / 
 2. chantal

  ja inderdaad wat u zegt..zulke fouten worden TE veel gemaakt,ik moest zelf een aantal jaar geleden een heupoperatie ondergaan ik kon naderhand niks en lag 8 maanden op bed had 6 verschillende artsen gezien die zeiden allemaal dat ik geen botgroei had omdat ik te weinig deed en de pijn zat tussen mn oren ruim 1 jaar later werd er een ct scan gemaakt en m heup bleek verkeerd om los erin te zitten….triest voor die vrouw ik wens haar veel sterkte en hopelijk valt de schade nadien mee…

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>