Hond ruikt kanker


Dat honden een bijzonder goede neus hebben, dat is bekend. Maar dat er zelfs honden zijn die kanker kunnen ruiken, vind ik wel heel bijzonder.

Nu moet ik toegeven, het is geen gewone hond, maar een speciaal gekloonde hond.

In Zuid-Korea hebben wetenschappers zwarte labrador retrievers gekloond met een extra scherpe neus.

De puppies van de labrador zijn te koop voor maar liefst 300.000 euro. Ze moesten gekloond worden omdat de moeder, een speciaal op kankercellen getrainde hond, door ziekte niet meer in staat was zelf puppies te baren.

Wetenschappers stellen dat kankercellen een speciale geur verspreiden die niet aanwezig is in gezonde cellen. Honden zouden die geur theoretisch gezien moeten kunnen opsnuiven uit bijvoorbeeld de adem of uit urinestalen en zo kanker al in een heel vroeg stadium kunnen opsporen.

Onder meer long-, borst- en prostaatkanker zouden op deze manier ontdekt kunnen worden.

Lees ook:Hond herkent geur darmkanker
Lees ook:Huidkanker op te sporen door geur
Lees ook:Darmkanker opsporen met medische detectiehonden
Lees ook:Onderzoek naar kanker bij honden
Lees ook:Heb ook een gezonde hond!

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “Hond ruikt kanker

 1. chris engelbert

  hallo ,ik zou graag meer willen weten over deze honden . oa of er al in nederland of belgie of duitsland al mee gewerkt word?eventuele adressen,of ervaringen, of andere reactie,s .
  alles is welkom.
  bij voorbaat dank

    /   Reply  / 
 2. nvdo

  Ik ruik ook kanker en versterving. Ik heb het meermalen geroken bij mijn dieren zowel als mensen.( zelfs exact tijdstip van dood). Ik rook het ook onlangs van een dodelijk ongeval 200 meter bij mij vandaan, ca. 8 minuten lang, terwijl ik pas een dag later vernam van het ongeval. Deze week is mijn vriend overleden, darmkanker uitgezaaid naar de lever. Ik heb al ruim 2 jaar lang wel 1000 keer gezegd tegen hem : ga naar de dokter, jij hebt iets, jij ruikt zo raar. Op het laatst was het zo erg dat het halve huis stonk en ik met mijn handen voor mijn neus bepaalde kamers in moest lopen maar niemand behalve ik schijnt het te ruiken. Behalve mijn hond.
  Die snuffelde vorig jaar ook al ineens overdreven aan mijn maagstreek en het viel me al op. Ik had geen klachten maar ik bleek later wel een buikbreuk te hebben.Ik rook ook ‘ baby’s’ toen ik zwanger was terwijl ik pas maanden later ontdekte dat ik zwanger was.
  Het erge is dat mensen het toch alleen maar irritant vinden als je het hen zegt of ze vinden mij ‘ occult’, een heks of heidens terwijl ik wel degelijk zeer religieuze gevoelens heb. Elke keer later is het te laat.Ik heb daar soms om moeten huilen, omdat mensen toch niet luisteren.

    /   Reply  / 
  1. wendy

   Wow,ik vind het heel bijzonder en zeker niet raar ofzo.Als je iets afwijkt van de”normale”mens krijg je vervelende reacties maar je moet ‘t naast je neerleggen.
   Gr.Wendy

     /   Reply  / 
  2. Tesa

   Dat heb ik ook zo sterk, dat ik gewoonweg ruik of iemand kanker heeft. Het is een bepaalde geur, die als het in hoge concentratie echt behoorlijk onaangenaam is. Lichte concentratie is oke, maar zeker wel opvallende niet fijne geur. Deze lichte concentratie heb ik meerdere malen geroken bij personen en dan blijkt dat na 1 a 2 jaren bij deze personen kanker wordt ontdekt en zij ook niet meer te genezen zijn en allen vervolgens binnen 1 a 2 jaar overlijden. Afgelopen weekend rook ik weer bij iemand deze geur en intuitief wist ik dat ik haar voor het laatste zou spreken (verre bekende dus kom ik sowieso niet vaak tegen).

     /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>