Broccoli en bloemkool verkleinen kans kanker

Zware rokers hebben minder
kans op kanker als ze rauwe groenten eten zoals broccoli, kool, bloemkool en
spruitjes. Amerikaanse bezoekers beweren dat het risico op de ziekte met 20%
tot 50% afneemt. Het verschil in afname ligt onder meer aan hoe vaak en welke
soort groente iemand eet.

De onderzoeksresultaten zijn
volgens de Amerikanen echter nog niet voldoende om een voedingsadvies te geven.
Bovendien geldt het alleen voor mensen die nog niet zo heel lang roken.

Voor
wie al tientallen jaren zwaar verslaafd is aan de sigaret, helpt helaas
helemaal niets meer. Ook geen rauwe groenten!

De onderzoekers ontdekten dat
het risico op kanker door het eten van de groenten vooral afneemt onder mensen
die meer dan 20 sigaretten per dag roken.

Aan het onderzoek deden 948 mensen
met kanker en 1743 mensen zonder deze ziekte deel.

Bron: hln.be


Lees ook:Roken is schadelijk op élk tijdstip
Lees ook:Niet voldoende groente met ‘groenterijke’ soep
Lees ook:Broccoli halveert kans op kanker
Lees ook:Met één portie groenvoer al minder kans op kanker
Lees ook:Rauwe groenten voorkomen beroerte

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>