Kanker slaat om zich heen

Nu al lijkt het soms alsof iedereen om je heen kanker krijgt. Helaas heb ik voor de mensen die de hoop hebben dat we de ziekte onder de knie krijgen, slecht nieuws. Vanaf 2010 zal kanker wereldwijd de belangrijkste doodsoorzaak zijn.

Dat heeft de Wereldgezondheidsorganisatie WHO bekend gemaakt. Op dit moment sterven de meeste mensen nog aan hart- en vaatziekten.

Dit jaar zijn circa 12 miljoen mensen gediagnosticeerd met kanker. Rond de 7 miljoen mensen stierven aan de ziekte. In 2030 loopt dat aantal volgens de WHO op tot tussen de 20 en 26 miljoen mensen met kanker. Daarvan zullen tussen de 13 en 17 miljoen mensen aan de ziekte sterven.

De ziekte zal vooral toenemen in de arme landen: daar wordt nog steeds veel gerookt en de gezondheidszorg is er vaak slecht. Longkanker maakt in de wereld de meeste slachtoffers.

Longkanker maakt wereldwijd de meeste slachtoffers. Vrouwen in arme landen worden het meest getroffen door baarmoederhalskanker.

Lees ook:Sterftecijfer kanker verdubbeld in 2030
Lees ook:‘Aantal kankergevallen in 2030 verdubbeld’
Lees ook:Verhoogd risico longkanker bij weinig zon
Lees ook:Meeste kinderen sterven aan de mazelen
Lees ook:Longkanker bij vrouwen verdubbeld in 2020

1 Reacties // Reageer

One thought on “Kanker slaat om zich heen

  1. Pingback: Kanker nu doodsoorzaak nummer 1 | Gezondheid

  2. Judith

    GEWOON STOPPEN MET ROKEN!!!!nog vies ook!!!!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>