Griepepidemie alweer op zijn retour

We kunnen opgelucht ademhalen: uit cijfers van de Grote Griepmeting is af te leiden dat de griepepidemie die sinds een paar weken Nederland en België teistert, alweer op zijn retour is.

Volgens de laatste cijfers verplaatst de griep zich in noordoostelijke richting en is er een eerste begin van een afname te zien. Later in de week volgen nieuwe cijfers van het Nivel. Maar mogelijk is de dalende trend die de Grote Griepmeting nu signaleert pas in de cijfers van volgende week te zien.

Aan de Grote Griepmeting doen in Nederland ruim 20.000 en in België 7500 mensen bij die iedere week hun verkoudheids-en griepklachten doorgeven. Zo ontstaat er een goed beeld van het aantal mensen dat ziek is en de verspreiding van de griep.

Lees ook:Griep lijkt voorbij
Lees ook:Griep woedt onverminderd voort
Lees ook:‘Griep lijkt nu al op haar retour’
Lees ook:Meer weten over griep?
Lees ook:Griep deinst nu echt terug

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>