Politiek wordt eindelijk wakker en roept om verbod rimpelvullers


Heeft de politiek de afgelopen jaren zitten slapen? Waarom nu ineens een verbod op permanente rimpelvullers?

Is het nieuw dat permanente rimpelvullers kunnen leiden tot complicaties zoals bulten, ontstekingen en verminkingen, met name in het gezicht? Nee.

Is het nieuw dat een groot aantal Nederlandse klinieken permanente rimpelvullers gebruiken? Nee.

Waarom dan nu ineens zo’n ophef? Het is mij een raadsel. Het zal te maken hebben met de uitzending van RTL Nieuws afgelopen zaterdag. Daarin bleek dat bijna de helft van de privéklinieken gebruikmaakt van permanente vullers.

Een aantal hiervan geeft problemen, maar de middelen zijn in Nederland niet verboden en er is weinig toezicht.

Naar aanleiding van die uitzending pleiten de Vereniging van Cosmetisch Chirurgen en de branchevereniging Zelfstandige Klinieken Nederland ineens voor een verbod van rimpelvullers.

Niet omdat alle permanente vullers slecht zouden zijn. Nee, er zijn er een paar die problemen geven en daar duikt de media steeds bovenop.

‘Om dat gezeur tegen te gaan, zou het een goede zaak zijn als permanente rimpelvullers helemaal zouden worden verboden,’ aldus Leo van Roozelaar van de Vereniging van Cosmetisch Chirurgen tegen het Algemeen Dagblad.

Rimpelvullers worden gebruikt om plooien, rimpels en klittekens op te vullen. Er bestaan tijdelijke en permanente middelen. De eerste geven minder kans op complicaties, maar zijn slechts – zoals de naam al zegt – tijdelijk werkzaam. Permanente middelen zijn voor altijd, maar geven een grotere kans op complicaties.

De politiek heeft weer eens een keer geschokt gereageerd. SP en PvdA pleiten voor een verbod op de middelen. Tikje aan de late kant, maar ach, als er nu een verbod komt, dat is het doel uiteindelijk toch bereikt!

Klik hier voor de lijst met klinieken die volgens RTL Nieuws nog altijd permanente vullers gebruiken.

Lees ook:Roep om verbod permanente rimpelvullers
Lees ook:´Permanente rimpelvullers in de ban´
Lees ook:‘Weg met die rimpelvullers’
Lees ook:RIVM: geen verbod op rimpelvullers voor cosmetisch gebruik
Lees ook:‘Meldpunt voor complicaties met rimpelvullers’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>