Baby beter af met sportieve moeder


Beweging tijdens de zwangerschap is niet alleen goed voor de moeder, maar ook voor de baby. Het is vooral goed voor de ontwikkeling van het hart en het zenuwstelsel van de foetus. Dat blijkt uit Amerikaans onderzoek.

Wetenschappers van de Kansas City University of Medicine and Biosciences volgden 26 zwangere vrouwen tussen 20 en 35 jaar die tussen de 36 en 38 weken zwanger waren.

De helft van hen sportte 3 maal per week minimaal een half uur.  Ze gingen wandelen, fietsen of hardlopen. De andere helft deed niet regelmatig aan beweging.

De (ongeboren) baby’s van de sportieve moeders hadden een betere ademhaling en een lagere hartslag.

Volgens hoofdonderzoeker Linda May is meer onderzoek nodig, enerzijds om te kijken of de resultaten hetzelfde zijn als er meer vrouwen aan het onderzoek deelnemen, anderzijds om er achter te komen in hoeverre de baby’s na de geboorte profijt hebben van de het sporten door hun moeder.

Bron: BBC

Lees ook:Oudere vrouwen krijgen zwaardere baby’s
Lees ook:Ochtendmisselijkheid goed voor IQ baby
Lees ook:Sociale klasse moeder bepaalt gezondheid baby
Lees ook:Oudere moeders hebben gezondere kinderen
Lees ook:Dikke zwangere krijgt pil om obesitas bij baby te voorkomen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>