Rood fruit goed tegen huidveroudering


Rood fruit, zoals bessen, aardbeien en frambozen, zijn niet alleen erg lekker en gezond. Ze zijn ook goed tegen rimpels: een antioxidant in rood fruit kan namelijk de schade aan de huid door zonlicht herstellen, zo blijkt uit recent onderzoek.

Zonlicht is de belangrijkste oorzaak van het verouderingsproces van de huid. Het veroorzaakt pigmentvlekken, rimpels en ook de elasticiteit van de huid wordt er niet beter op. En bovendien kan het ook huidkanker veroorzaken.

Koreaanse onderzoekers van de Hallym universiteit is het echter met een crème met het antioxidant ellaginezuur gelukt om te voorkomen dat collageen – dat de huid beschermt en zorgt voor de elasticiteit – werd afgebroken en dat er ontstekingsreacties ontstonden in menselijke huidcellen en de gevoelige huid van kale muizen nadat zij waren blootgesteld aan UVB-straling.

In plaats van het smeren van een crème, kun je volgens de wetenschappers misschien nog beter noten, groenten en rode vruchten kunnen eten. Die zijn namelijk rijk aan het ellaginezuur

Bron: hln.be

Lees ook:Eiwit blijkt onverwachts kaalheid tegen te gaan
Lees ook:Nieuw eiwit helpt tegen UV-stralen en bij wondheling
Lees ook:Tips voor als je Psoriasis hebt
Lees ook:‘Broccoli beschermt tegen zon’
Lees ook:Krijg je een mooie huid door te eten of te smeren?

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Rood fruit goed tegen huidveroudering

 1. Irma

  Wat ook goed helpt, is een geplette banaan heel langzaam uitsmeren en in de rimpels duwen om het geheel daarna met lauwe cola te overgieten! Succes verzekerd, probeer maar eens!

    /   Reply  / 
 2. Mister Healthy

  Wat ook erg goed helpt tegen huidveroudering is de combinatie van selenium, silicium en vitamine C.
  Simpel goedkoop en werkt beter dan die overbespoten groentes van overused landbouwgrond!

  Meer tips op mn blog:
  http://www.misterhealthy.nl./blog

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>