Friese ‘engel’ schenkt Puttense Adrie een nieuwe nier

Wat bestaan er toch goede mensen op aarde! Mensen die zomaar, om een ander te helpen, een nier afstaan. Adrie de Graaf (63) uit Putten heeft zijn ‘engel’ gevonden. En Friese engel in de vorm van de 37-jarige Maggy van Manen. Zij schenkt hem een van haar nieren.

Adrie de Graaf staat al 5 jaar op de wachtlijst voor een nieuwe nier. Vier keer per week moet hij nu zijn nieren spoelen en dat was hij wel beu. Vandaar dat hij een noodkreet deed in landelijke kranten en op tv. Het was de oproep bij EenVandaag die Maggy van Manen deed besluiten om De Graaf te helpen.

Maggy en Adrie hebben deze week een bezoek gebracht aan het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam dat bereid is om de niertransplantatie uit te voeren. Daarvoor moeten we eerst onderzoeken gedaan worden om te kijken of ze met elkaar matchen.

Ook zal een psycholoog van het ziekenhuis nog een gesprek hebben met de barmhartige Maggy om uit te zoeken wat haar achterliggende motieven zijn. Ook wordt er – voor zover mogelijk – nagegaan of de donor geld ontvangt, want dat is verboden in Nederland.

Maar geldt speelt voor de Friezin geen enkele rol. ‘Ik heb altijd mensen geholpen en voor ze gezorgd. Leven met een nier minder is geen enkel probleem. Wat betekent dat nou als je er iemand een nieuw leven mee kunt geven?’ zegt ze in het Algemeen Dagblad.

Mocht het tot een transplantatie komen, dan vergoedt de ziektekostenverzekering van Adrie de behandeling.

Lees ook:Zeker 12 nieren voor Adrie uit Putten
Lees ook:Nierdonatie Puttenaar gaat toch niet door
Lees ook:Advertentie voor een donornier
Lees ook:Nederlandse nieren te koop aangeboden via internet
Lees ook:Nier geven levert 100 euro per maand op

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Friese ‘engel’ schenkt Puttense Adrie een nieuwe nier

 1. m.koks

  Ik wordt een beetje boos en verdrietig, omdat Adrie wel snel een nieuwe nier krijgt na 5 jaar dialyse. Mijn man staat al ruim 6 jaar op de wachtlijst. Ik vind dit niet eerlijk.
  Als je maar brutaal bent, en zielig doet dan heb je de halve wereld lijkt het wel.

    /   Reply  / 
 2. Henk

  Al met nu een poosje later, is dat allemaal wel door gegaan ook toe de media vertrok?
  Want dan vertrekt ook het gulle gedrag van de meeste! Als de camera uit gaat.
  Maar vanuit een ander artikel word er wel inmiddels goed verkocht, ook in nl. Het op papier! Zo nete land…
  Nu ik wat ervaring heb van binnen uit, is nederland op papier redelijk beschaaft, maar als het er op aan komt is het inmiddels drastich aan het kantelen.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>