Hartpatiënt kan Brabant beter mijden


Tja, als je al in Brabant woont, dan heb je weinig keus. Maar ga je deze zomer in Nederland op vakantie en heb je hartproblemen, dan kun je de zuidelijke provincie maar beter mijden. Dat zei de Osse longarts Kees Groot deze week op een persbijeenkomst over Q-koorts.

Q-koorts is voor de meeste mensen een onschuldige aandoening, maar sommige mensen kunnen er erg ziek van worden en in het ziekenhuis belanden.

Mensen met een hartklepafwijking zijn extra kwetsbaar. Als zij Q-koorts krijgen is de kans op een onsteking aan de hartklep extra groot.

Ook zwangere vrouwen met Q-koorts zijn vatbaar voor complicaties.

Volgens de longarts gaat het te ver om van een negatief reisadvies te spreken, maar Brabant telt nu eenmaal het grootste aantal gevallen van Q-koorts. Het kan dus verstandig zijn die regio te mijden.

Kampeerboeren uit Brabant hebben boos gereageerd op de uitlatingen van De Groot en noemen het zwar overtrokken. Tja, je hebt het natuurlijk wel over hun boterham!

Lees ook:‘Zwangere vrouwen moeten stallen mijden’
Lees ook:‘Screening zwangere vrouw op Q-koorts niet nodig’
Lees ook:Onderzoek naar Q-koorts bij zwangere vrouwen
Lees ook:Geheugenverlies bij zwangere vrouwen is een fabeltje
Lees ook:Wat is Q-koorts?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>