Wie krijgt het laatste IC-bed bij een massale griepuitbraak?


Niet alleen in Groot-Brittannië, maar ook in Nederland wordt er al nagedacht over wie straks voorrang krijgt op de intensive care-afdeling als de Mexicaanse griep een groot deel van ons land lam legt.

Op het hoogtepunt van de griepgolf kan er een tekort aan ic-bedden ontstaan doordat er te veel patiënten ernstig ziek worden. Artsen moeten dan beslissen wie ze als eerste gaan helpen.

Minister Ab Klink van Volksgezondheid wil zo snel mogelijk met de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen overleggen welke patiënten in zo’n geval voorrang krijgen. Het is nog niet bekend wanneer de zogeheten voorrangslijst voor de intensive care gereed is.

In principe zal – ook bij grote aantallen patiënten – het ziektebeeld bepalend zijn voor  een opname op de intensive care. Maar tijdens crisissituaties is het mogelijk dat eerst verpleegkundigen en artsen worden behandeld om de zorg door te kunnen laten gaan.

Bron: Nederlands Dagblad

Lees ook:Wie krijgt er voorrang bij een grieppandemie?
Lees ook:Op de IC? Patiënt met obesitas overleeft ‘t vaker
Lees ook:Spoeddebat in Tweede Kamer over sluiting ic
Lees ook:Klebsiella-bacterie in St. Jansdal ziekenhuis
Lees ook:Zeven patiënten UMC St Radboud besmet met MRSA

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>