Voorlopig geen griepepidemie

Voorlopig hoeven we in Nederland nog niet te vrezen voor een griepepidemie. Het aantal nieuwe gevallen van Mexicaanse griep is vorige week licht gedaald, blijkt uit cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM).

Afgelopen week zijn 10 mensen opgenomen in het ziekenhuis vanwege Nieuwe Influenza A (H1N1). Het totale aantal komt hiermee op 100.

Huisartsen hebben vorige week griepachtige verschijnselen waargenomen bij 45 op de 100.000 Nederlanders. Dat is een lichte afname ten opzichte van de 55 uit de week daarvoor, blijkt uit de jongste cijfers van het gezondheidsinstituut Nivel.

Het Nivel spreekt van een epidemie als huisartsen 2 achtereenvolgende weken op elke 100.000 Nederlanders meer dan 51 grieperige mensen tellen. De komende 2 weken zal er van een epidemie dus nog geen sprake zijn.

Huisartsen lieten afgelopen week van 23 patiënten keel- en neusmonsters controleren op aanwezigheid van het griepvirus. Slechts 2 van hen (9%) bleken daadwerkelijk de Mexicaanse griep te hebben.

Alle anderen hadden geen echte griep, maar vermoedelijk een zware verkoudheid. Volgens het Nivel heersen er op dit moment allerlei virussen die een stevige verkoudheid kunnen geven die erg op griep lijkt.

Lees ook:Epidemie Mexicaanse griep is voorbij!
Lees ook:Griepepidemie lijkt over hoogtepunt heen
Lees ook:Al 14 weken Griep in Nederland
Lees ook:Griepepidemie lijkt over hoogtepunt
Lees ook:Mexicaanse griep: epidemie is nu een feit

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>