Amerikaanse verpleegkundigen verzetten zich tegen verplichte inenting Mexicaanse griep

Werknemers in de zorg verplichten om zich in te enten tegen de Mexicaanse griep? Nee, dat doet minister Klink niet. Gelukkig niet, zou ik zeggen. Al doet hij wel een dringend beroep op verpleegkundigen om hun verantwoordelijkheid te nemen. In Amerika is dat wel anders. Daar is vaccineren verplicht. Wie weigert, wacht ontslag!

Het verzet tegen de verplichte vaccinatie wordt steeds groter, meldt het Nederlands Dagblad. In New York zijn al honderden verpleegkundigen in opstand gekomen en het breidt zich uit.

Voor 30 november moeten de half miljoen werkers in de Amerikaanse gezondheidszorg zijn ingeënt. In New York start de grootschalige vaccinatie volgende week.

Maar veel verpleegkundigen twijfelen aan de betrouwbaarheid van het vaccin. En met het drama van 1976 in het achterhoofd – toen overleden tientallen mensen nadat zij tegen de varkensgriep waren ingeënt – is dat ook wel begrijpelijk.

Volgens de verpleegkundigen is er geen bewijs dat vaccinatie de Mexicaanse griep tegengaat. Verschillende gezondheidsorganisaties hebben zich inmiddels tegen de verplichte vaccinatie gekeerd.

Een beetje vreemd is het ook wel dat je mensen dwingt om zichzelf te vaccineren. Probeer ze er liever van te overtuigen dat het vaccin veilig is en dat het nodig is om verspreiding van het Mexicaanse griepvirus tegen te gaan!

Lees ook:Kwart van de verpleegkundigen wil géén griepprik
Lees ook:Twee kleuters krijgen slaapziekte na vaccinatie
Lees ook:Griepprikcampagne weer van start
Lees ook:Meerderheid verpleegkundigen wil geen prik tegen Mexicaanse griep
Lees ook:Meisje (14) overlijdt na prik baarmoederhalskanker

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>