Krijgen Duitse politici ‘veiliger’ vaccin tegen Mexicaanse griep?

In Duitsland is een enorme rel ontstaan rond de vaccinatie tegen de Mexicaanse griep. Er gaan geruchten dat ‘belangrijke mensen’ zoals politici een ander vaccin krijgen toegediend dan het ‘gewone’  Duitse volk.

Volgens het blad Bild krijgen politici een vaccin zónder stoffen die de werking versterken, de zogeheten adjuvanten. Die adjuvanten – waaronder zoals kwik en aluminium – hebben deels bekende en deels onbekende bijwerkingen.

Sommige experts beweren zelfs dat de stoffen permanent ernstige schade aan de gezondheid kunnen toebrengen. En dus is de onrust onder de bevolking groot, want voor hen zijn een kleine 50 miljoen doses van het vaccin mét adjuvanten besteld.

Volgens Spiegel Online komen niet alleen politici maar ook het Duitse leger voor het ‘zuivere’ vaccin in aanmerking. Het zou gaan om het middel Celvapan dat door Baxter is geproduceerd.

De gewone Duitse burger krijgt het vaccin van Glaxo Smith Kline, mét de mogelijk schadelijke adjuvanten. En dat is bij de Duitsers enorm in het verkeerde keelgat geschoten. Volgens Der Spiegel is er bij werknemers in de Duitse gezondheidszorg en bij kinderartsen sprake van ‘openlijke rebellie tegen het giftige vaccin’.

De Duitse overheid probeert nu op alle mogelijke manieren de boel te sussen door te zeggen dat beide vaccins even goed zijn. Bondskanselier Angela Merkel heeft zelfs al aangeboden om haar prik gewoon bij de huisarts te halen!

Maar of ze daarmee alle onrust kan wegnemen….

Lees ook:Vaccinfabrikant: 1 prik tegen Mexicaanse griep voldoende
Lees ook:Duitsland wil extra btw op snoep en snacks
Lees ook:Belgisch griepvaccin vervangt misschien jaarlijkse prik
Lees ook:Johnson & Johnson werkt aan vaccin tegen ebola
Lees ook:Eerste vaccin Mexicaanse griep al klaar

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Krijgen Duitse politici ‘veiliger’ vaccin tegen Mexicaanse griep?

 1. Margarita

  Compliment voor Amber van Pinxteren wegens alert reageren op de informatie mbt het Duitse vaccinschandaal die ik gisteren doorgaf (zie haar column over angstzaaierij/arts Koetsier)
  E.e.a. zal zich ongetwijfeld ook in andere landen
  afspelen: deze poging tot klassevaccinatie versnelt het einde van het vaccinatietijdperk en toont het gelijk aan van Jane Buergermeister.
  (www.theflucase.com)

  Wanneer A. Merkel naar haar huisarts gaat krijgt ze nog steeds het relatief onschadelijke vaccin:
  niet echt overtuigend.

    /   Reply  / 
 2. wonen in duitsland

  Ik mag hopen van niet!! Vind het absurd dat er onderscheid gemaakt moet worden.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>