Geen angst voor Mexicaanse griep

Sinds bekend is geworden dat er nu toch echt sprake is van een Mexicaanse griepepidemie in ons land, beheerst het nieuws alle kranten en actualiteitenprogramma’s. Toch laat de gemiddelde Nederlander zich geen angst aanpraten voor het griepvirus.

Dat blijkt uit een onderzoek dat Gezondheidsplein heeft laten uitvoeren. Het overgrote deel van de bevolking (84%) is helemaal niet bang voor de Mexicaanse griep.

Van de 700 bezoekers van de website die aan het onderzoek meededen, verwacht tweederde de dans te zullen ontspringen.

Inenten vindt het gros dan ook niet nodig. Bijna 60% van de ondervraagden laat weten dat ze niet van plan zijn zich te laten inenten tegen het Mexicaanse griepvirus.

Een reden voor deze onbezorgdheid kan zijn dat de Mexicaanse griep nog niet echt lijkt op te duiken in de naaste omgeving van mensen. Zo’n 70% van de deelnemers kent niemand die het virus heeft of heeft gehad.

Opvallend is dat ruim 10% toch sterfgevallen in zijn/haar omgeving verwacht als gevolg van de Mexicaanse griep. Dit terwijl de kans op overlijden bij Mexicaanse griep op dit moment minder is dan een half procent…

Lees ook:Verpleegkundigen laten zich heus wel prikken
Lees ook:Brits zorgpersoneel ziet inenting tegen Mexicaanse griep helemaal niet zitten
Lees ook:Kwart van de Nederlanders weigert griepprik
Lees ook:Inentingscampagne Mexicaanse griep begint op 1 oktober
Lees ook:Meerderheid verpleegkundigen wil geen prik tegen Mexicaanse griep

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>