Zwarte lijst medici leidt tot ontslag docent

De ´zwarte lijst´van zorgverleners die zijn geschorst of uit hun beroep zijn gezet is nog maar een week online, maar heeft nu al geleid tot het ontslag van een docent aan de Hanzehogeschool in Groningen.

Nadat bleek dat de man op de zwarte lijst staat, is hij door de hogeschool ontslagen. De Hanzehogeschool wil niet zeggen welk vak de man gaf en hoe lang al.

Volgens de NOS was de man docent Psychologie. Hij zou een beroepsverbod als GZ-psycholoog hebben wegens seksueel misbruik van een cliënt.

Toch was hij gewoon als docent werkzaam aan de Groningse hogescgool. Die meldt op zijn website niet te hebben geweten van het verleden van de docent, omdat een werkgever wettelijk geen antecedentenonderzoek mag verrichten. Ook was de docent wettelijk niet verplicht hierover melding te doen.

De zwarte lijst van zorgverleners is te bekijken op www.ribiz.nl en op www.kiesbeter.nl. Op dit moment staan er 30 namen op van artsen en psychologen met een beroepsverbod. Acht van hen bleken/blijken nog steeds actief in hun vakgebied.

Lees ook:Zwarte lijst met artsen staat online
Lees ook:‘Ook falende arts op zwarte lijst’
Lees ook:Brussel verwacht snel blacklist foute artsen
Lees ook:Ziekenhuizen klagen over zwarte lijst CZ
Lees ook:Opnieuw roep om Europese zwarte lijst voor artsen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>