‘Mexicaanse griepprik gevaarlijker dan griep zelf’

Maar liefst 1 op de 5 Nederlanders vindt de prik tegen de Mexicaanse griep gevaarlijker dan de griep zelf. Dat blijkt uit een peiling van Maurice de Hond. Dat je vaccinatie niet nodig vindt, is één. Maar dat je denkt dat de prik zelfs gevaarlijker is, dat gaat wel heel ver.

Overigens zou een meerderheid van de bevolking (55%) zich nog altijd laten vaccineren als de overheid dat nodig vindt. Drie procent weet het niet en 44 procent zegt dat hij geen vaccinatie zou halen.

De groep ‘onruststokers’ die wijst op de gevaren van de griepprik, liet de afgelopen weken flink van zich horen. Toch blijkt uit de peiling van De Hond dat het om een relatief kleine groep gaat die hun ideeën aanhangt: 17% zegt dat er ‘terecht wordt gewezen op de gevaren’.

Volgens 41 procent zit er wel wat in de geruchten dat vaccinatie schadelijke gevolgen kan hebben. Eén op de 3 Nederlanders noemt het allemaal onzin.

Hoewel 62% van de Nederlanders vindt dat het gevaar van de Mexicaanse griop wordt overdreven, vindt 63% het toch een goede beslissing dat de overheid een half jaar geleden 34 miljoen vaccins heeft besteld.

Bron: nieuws.nl

Lees ook:‘Aantal gevallen van Mexicaanse griep neemt toe’
Lees ook:Kwart van de verpleegkundigen wil géén griepprik
Lees ook:Wil de burger wel een griepvaccin?
Lees ook:Ruim 4,5 miljoen Nederlanders gevaccineerd tegen Mexicaanse griep
Lees ook:Toch Mexicaanse griepprik voor zwangere vrouw

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “‘Mexicaanse griepprik gevaarlijker dan griep zelf’

 1. Janet

  Over ‘onruststokers’gesproken. Daar behoor jij ook toe met je tendentieuze berichtgeving en titel: ‘Mexicaanse griepprik gevaarlijker dan griep zelf’, terwijl slechts 1 op de 5 Nederlanders deze mening deelt. Zie voor hetzelfde bericht, dat al veel eerder is verschenen op de griepblog, die het bovendien veel objectiever, genuanceerder brengt en geen onrust stookt zoals jij wel doet.

    /   Reply  / 
 2. Fan

  http://www.vero…huis%20LAREN.pdf
  Op de link het trieste verhaal van een familielid waarvan moeder insuline kreeg i.p.v. het griepvaccin.

  Donderdag 12 november 2009
  Mammie met spoed opgenomen in Gooi Noord.
  De Mexicaanse griepvaccinatie campagne 2009 is deze week gestart. Met 10 andere mensen uit het verpleegtehuis raakt ze in shock.
  Twee verplegenden vaccineren 200 mensen; in plaats van het melkwitte griepvaccin worden 50 eenheden (10x de normale dosis) heldere insuline bij elf mensen ingespoten, wordt ons verteld. Het nieuws van de 11 met spoed opgenomen bejaarden is op het Journaal.
  Vrijdag 13 november 2009
  Mammie, net stralend 89 jaar geworden, heeft het moeilijk. Haar longen raken vol en het ademen gaat zwaar.
  Tegen ons is gezegd, dat ze vandaag net als de anderen weer naar “huis” kan. Aan het begin van de avond worden we gebeld, het gaat niet goed.
  Iedereen is er.

  Overleg met de internist, overleg met de verpleeghuisarts. Iedereen heeft pijn in zijn of haar buik. Een kleinkind belt dat op het NOS journaal wordt mede gedeeld dat alle 11 de bewoners weer ongedeerd van het vaccinatie avontuur zijn teruggekeerd. Wij weten dat er 1 in ieder geval niet terug is gegaan.
  lees verder op de link.

  Volgens de berichten gaat het weer goed met alle bejaarden. Ja, dat wil men ons doen laten geloven!!!!
  De brief geeft een ander beeld dan de berichtgeving in de kranten lees zelf maar.

  http://www.geld…en-naar-huis.ece

  http://www.bnde…te-griepprik.ece

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>