Hoge opkomst op eerste prikdag kinderen

Regen, storm en onheilspellende geruchten over de griepprik. Ze hebben ouders er niet van weerhouden om massaal gehoor te geven aan de oproep van de GGD om hun kinderen te laten inenten tegen de Mexicaanse griep. Ongeveer 75% van de kinderen die voor vandaag een oproep hadden gekregen, liet zich vaccineren en daar is de GGD buitengewoon tevreden mee.

Dat blijkt uit een inventarisatie van de GGD onder 18 van de in totaal 250 priklocaties.

Ondanks de grote drukte bij sporthallen en ander zalen en hallen, verliep de campagne vandaag soepel. Er deden zich op geen van de 18 priklocaties grote problemen voor. Ook zijn er voor zover bekend geen onverwachte bijwerkingen gemeld bij kinderen.

Ruim een miljoen mensen hebben een oproep gekregen om zich deze week te laten inenten tegen de Nieuwe Influenza A, zoals de Mexicaanse griep officieel heet. Het zijn 830.000 kinderen van zes maanden tot en met vier jaar en bijna 200.000 huisgenoten van baby’s jonger dan een half jaar.

Ouders die hun kinderen vandaag niet hebben laten inenten, kunnen dat de rest van de week nog doen. Daarna is hun kans (voor de eerste prik) verkeken.

Lees ook:Geen griepprik voor gezonde kinderen komend najaar
Lees ook:Kinderen mogen prik tegen Mexicaanse griep
Lees ook:Verpleegkundigen laten zich heus wel prikken
Lees ook:80% van de Nederlanders wil griepvaccin
Lees ook:Geen griepprik voor dochters Obama

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>