Exotische mug aangetroffen in Brabant

In Brabant is op de bedrijfsterreinen van twee importeurs van tweedehands autobanden een exotische mug aangetroffen. Het gaat om de zogenaamde ‘Rock-Pool Mosquito’ (Ochlerotatus Atropalpus) die van oorsprong voorkomt in Noord-Amerika.

De mug werd aangetroffen tijdens een onderzoek van het Centrum voor Monitoring van Vectoren.

Waarschijnlijk draagt het beestje geen virussen bij zich die gevaarlijk zijn voor mens of dier, zo oordeelt onder meer het RIVM. Uit laboratoriumstudies blijkt dat de mug theoretisch wel in staat is enkele ziekten over te dragen die nu niet in Nederland voorkomen.

Daarom wordt geprobeerd om vestiging van de Rock-Pool Mosquito in ons land te voorkomen. In de omgeving van de twee bedrijfsterreinen is de exotische mug niet aangetroffen.

Alle importerende bandenbedrijven in Nederland zijn inmiddels geïnformeerd. Ook wordt bekeken hoe voorkomen kan worden dat de mug zich op de bedrijven verspreidt.

Bron: ministerie van VWS

Lees ook:Muggenplaag komt eraan
Lees ook:Bestrijding tijgermug in Brabant geslaagd
Lees ook:OMG! Gelekoortsmuggen aangetroffen op Schiphol!
Lees ook:Ow jee…..Tijgermug ook aangetroffen in Almere
Lees ook:Tijgermuggen in Oss

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>