Thee en koffie voorkomen diabetes

Wie meer dan 3 koppen thee of 4 kopjes koffie per dag drinkt, vermindert de kans op diabetes met bijna 25% vergeleken met mensen die weinig of geen thee en koffie drinken. Dat blijkt uit verschillende onderzoeken.

Het positieve effect van thee kan geconcludeerd worden uit de resultaten van 7 onderzoeken waaraan in totaal 300.000 theedrinkers meededen.

Wetenschappers van de Universiteit van Sydney verzamelden de gegevens van de studies die het verband tussen theeconsumptie en het risico op diabetes onderzochten en die zijn gepubliceerd in de periode 1966-2009.

Het beschermende effect is waarschijnlijk te danken aan verschillende ingrediënten van thee, inclusief de antioxidanten.

In 18 andere studies werd het verband tussen koffie en het risico op diabetes onderzocht. Mensen die 4 koppen koffie per dag drinken, verminderen het risico op diabetes type 2 met 25%, zelfs als zij cafeïnevrije koffie dronken. Cafeïne is dus niet alleen verantwoordelijk voor het positieve effect van koffie.

De onderzoekers, onder leiding van Rachel Huxley, hopen dat deze bevindingen de weg vrijmaken voor preventie van diabetes.

Bron: Daily Mail

Lees ook:Koffie lijkt niet schadelijk voor ongeboren kind
Lees ook:Koffie vermindert kans op depressie
Lees ook:Thee en koffie goed voor het hart
Lees ook:‘Thee drinken lijkt kans op prostaatkanker te vergroten’
Lees ook:Koffie veroorzaakt toch geen hoge bloeddruk

1 Reacties // Reageer

One thought on “Thee en koffie voorkomen diabetes

  1. Britta

    Komt dat even geod uit, kheb voor sinterklaas een heel mooi Dolce Gusto koffiemachine gekregen. Sindsdien h-e-l-e-m-a-a-l verslaafd!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>