Met sporten minder kans op psychische stoornis


Mensen die sporten hebben maar liefst 50% minder kans om een psychische stoornis te ontwikkelen, dan mensen die niet sporten. Dat blijkt uit een onderzoek van het Trimbos-instituut onder volwassenen tussen de 18 en 64 jaar.

Wie sport kampt minder vaak met psychische stoornissen, zoals depressies, fobieën, andere angststoornissen en alcoholverslaving. Ook heb je minder kans om voor het eerst in je leven een depressie, fobie, andere angststoornis of drugsverslaving te ontwikkelen.

Daarnaast draagt sporten ook bij aan een sneller herstel. Mensen met een recente psychische stoornis zijn na 3 jaar anderhalf keer vaker hersteld van hun ziekte, dan mensen met een psychische stoornis die niet sporten.

Om bovenstaande effecten te bereiken is 1 tot 3 uur per week actief sporten al voldoende. Meer dan 3 uur sporten resulteert helaas niet in een nog beter effect.

Bron: Trimbos instituut

Lees ook:Met lichamelijke kwaal meer kans op psychische aandoening
Lees ook:‘Sociale fobie goed te behandelen met medicijnen’
Lees ook:Psychische gezondheid Nederlander blijft op peil
Lees ook:Aantal psychische aandoeningen groeit
Lees ook:XTC wordt steeds sterker en gevaarlijker

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>